Actualităţi economice

"World Manufacturing Forum", Cernobbio, 25-27 septembrie 2019

În perioada 25-27 septembrie 2019 s-a organizat la Cernobbio a 8-a ediție a “World Manufacturing Forum 2019 ”, eveniment internațional organizat, de către World Manufacturing Foundation, formată din Confindustria Lombardia, Universitatea Politehnică din Milano și Intelligent Manufacturing System. Participarea la această ediție a înregistrat numere record, cu speakeri din întreaga lume și circa 1500 de participanți din peste 50 de țări.

Invitații, experți din domeniul politicilor industriale, lideri din diferite sectoare industriale și experți academici, autorități italiene, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor cu profil industrial italiene, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în Italia, mass-media națională și locală, au discutat provocările economice, sociale și tehnologice a revoluției industriale 4.0. La eveniment au fost prezente Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici la BPCE Milano.

Presedintele Confindustria Lombardia, Marco Bonometti a lansat un apel politicii europene, să parieze pe așa-numitele „Patru Motoare ale Europei”, Baden-Württemberg, Catalonia, Lombardia și Rhône-Alpes pentru relansarea politicii industriale care concentrează resursele și investițiile pe sectorul auto, în confruntarea cu cei doi uriași China și SUA. “Provocările sunt multe, dar și oportunitățile legate de dezvoltarea rapidă a lumii auto: inovația tehnologică, mobilitatea electrică, autovehiculele sunt scenariul în care să investești cât mai mult acum”.

 “Corporate Strategies and Industrial Policies for Digital Manufacturing”, “Skills Gaps and Global Education System across various manufacturing industries”, “Skills for the future of manufacturing” și “Jobs to come: The future of jobs in the world” au fost cateva din temele de interes abordate în cadrul forumului. 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…