Actualităţi economice

Participarea firmelor românești la târgurilor internaţionale MICAM și MIPEL, Milano 15-18 septembrie 2019

În perioada 15-18 septembrie 2019, la Milano, în cadrul  târgurilor internaţionale MICAM (ediția 88 a salonului internațional lider în domeniul încălțămintei, organizat de federația patronală Assocalzaturifici) și MIPEL (ediția 116, a salonului internațional în domeniul marochinăriei, organizat de federația patronală Assopellettieri), opt societăţi româneşti şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul primăvară - vară 2020.

La MICAM au prezentate colecţiile de încălțăminte și marochinărie societățile: Hanami Way,  Lyria Povestea Ta Pictată, Angela International, Fibal Co, Iutta Worlwide Art,  Passofino și Pestos Production Srl. În cadrul MIPEL a fost prezentată colecţiia de genţi şi accesorii din piele ale societății Creation Leather Art.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de MMACA  în colaborare cu federația patronală „Sfera Factor", în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțiala de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public - privat prin Consiliul de Export.

Adrian Georgescu, consul general al Consulatului General al României la Milano, Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici la BPCE Milano, au vizitat standurile românești, au discutat cu reprezentanții firmelor despre rezultatele obținute la edițiile trecute şi necesitatea continuării demersurilor de internaționalizare, ca pârghie de creștere economică, pentru consolidarea relațiilor comerciale și de parteneriat existente.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…