Actualităţi economice

"Europa: identitate și perspective"

La 22 mai 2019, Departamentul de Studii Internaționale, juridice și istorico-politice din cadrul Universității de Stat Milano, Ambasada Romaniei în Italia, CG al României la Milano au organizat o conferență pe tema  "Europa: identitate și perspective". Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a conferențiat în fața unui numeros public format din studenți, profesori universitari, reprezentanții corpului consular străin din Milano precum și ai biroului Comisiei UE la Milano, unde au fost dezvoltate prioritățile Președinției României la Consiliul UE și au fost trecute în revistă cele mai importante dosare finalizate.

Făcând trimitere la rolul academic în formarea viitorilor factori decidenți din societate, ambasadorul României a accentuat că o educație completă, care să țină seama de civilizația și cultura care alcătuiesc patrimoniul comun al UE, înseamnă formarea de caractere, de oameni deplini și responsabili, de oameni care vor reuși să înțeleagă profunzimea simfoniei europene care a adus pace și progres. Pledând pentru o Europă a valorilor, a solidarității și a coeziunii, George Bologan a răspuns  în încheiere întrebărilor celor prezenți.

Ambasadorul României a fost însoțit de Adrian Georgescu consulul general de la Milano, și secretarii economici ai BPCE Milano, Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu. Evenimentul a făcut parte din calendarul de diplomație publică al Ambasadei pe durata Președinției României la Consiliul UE.

 

 

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…