Actualităţi economice

Participarea României la ediția 58 a "Salone Internazionale del Mobile", Milano 09 - 14 aprilie 2019

Cel mai mare eveniment european dedicat designului, Salone del Mobile s-a desfășurat la Milano, care a devenit în perioada 9-14 aprilie capitala designului de produs, designului de mobilier, a arhitecturii de interior și a evenimentelor de artă contemporană. A fost cel mai așteptat moment al anului pentru specialiștii din industrie, organizat în 5 secțiuni: Salonul Internațional de Mobilă, Salonul Internațional de Accesorii și Decorațiuni, EuroLuce (corpuri de iluminat), Workplace 3.0 și Salonul Satelit (cu standurile tinerilor designeri).

Această ediție a fost inaugurată, pentru prima dată, de președintele Republicii, Sergio Mattarella, în prezența primarului orașului Milano Giuseppe Sala și a nenumăratelor personalități din mediul politic, artistic, instituțional și antreprenorial.

România a participat la secțiunea Design, cu un pavilion național format din 17 standuri individuale, pe o suprafață totală de 489 m.p., fiind prezente firmele: Ecomatrix, Mobilă Dalin, Quadra Invest, Szel Mob, Ador Mobilă, Sessio, Nordarin, Creative Concept, Ubikubi, Montana Câmpeni, Simex, Bradul Măneciu, Carel Woodworks, Pure Home Collections, AXM Prod '93, Transilvania Production,Dis Prod. La aceeași secțiune au participat individual firmele Noul Woodest și Devina Nais.

La Euroluce au participat individual firmele Arelux, Redo Group și Smarter iar Fuori Salone, cu noua colecție de covoare, firma românească Dare to Rug.

Pavilionul României, a fost vizitat atât de Adrian Georgescu, consulul general al României la Milano cât și de Gerge Bologan, Ambasadorul Romaniei în Italia, însoțiti de Andreea Albăstroiu și Mirela Zamfir, secretari economici ai BPCE Milano.

Numeroșii expozanți și miile de produse expuse atât la RHO Fiera cât și in showroom-urile din Milano confirmă valoarea Salonului pe scena europeană și internațională cu peste 370.000 de vizitatori din 188 de țări.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu APMR, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul CG al României și a BPCE Milano.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…