Actualităţi economice

Pavilionul României la târgul COSMOPROF Worldwide Bologna (14 - 17 martie 2019)

În perioada 14 – 17 martie 2019 s-a desfășurat la Bologna a 52–a ediție a târgului internațional de cosmetică și parfumerie « COSMOPROF Worldwide Bologna », cea mai importantă manifestare expozițională din Italia cu acest profil, lider la nivel mondial.Ediția din acest an a fost una dintre cele mai reușite ca prezentare produse și număr de expozanți (3033 de firme expozante - cu 8,2%  mai multe decât în 2018, provenind din 70 de țări,). Erau așteptați peste 265.000 de vizitatori din peste 152 de țări. La această ediţie, standul României de cca 80 mp a fost amplasat în pavilionul destinat celor 26 de țări prezente cu standuri naționale precum Franța, Germania, Polonia, Ungaria, Japonia, Grecia, China, SUA, Israel, Coreea, Turcia, s.a., în imediata vecinătate celui israelian și german.

Opt firme românești, Grande Gloria, Lotus ' 95 Cosmetics, Rozani Kraft, Gerocossen, Soapmill, Star International Med Impex, Zenyth Pharmaceuticals și Europack Media și-au expus produsele cosmetice, de aromaterapie naturale și organice, cremele, săpunurile, aromele de cameră, suplimentele alimentare naturale, produsele oraganice.

În data de 14 martie 2019, Daniela Maria Dobre, consul general al Consulatului României la Bologna și Mirela Zamfir, secretar economic la Biroul de Promovare Comercial Economică Milano, au vizitat standurile românești din cadrul COSMOPROF și au stat de vorbă cu expozanții despre produsele prezentate, încurajând participarea în continuare la acest important eveniment. 

Reprezentanții firmelor românești au vorbit despre beneficiile prezenței la astfel de  evenimente expoziționale dar și despre problemele pe care le întâmpină, de la procesul de producție, la distribuția pe piața internă până la accesul pe piețele internaționale.  În acest context a fost subliniată importanța internaționalizării, ca pârghie competitivă pentru favorizarea creșterii economice.

Standurile românești au atras atenția vizitatorilor italieni și străini nu doar prin diversitatea produselor și eșantioanelor etalate, dar și prin  calitatea și unicitatea lor, fiind realizate din ingrediente naturale și bio, atestate de cele mai exigente norme internaționale in  materie, ducând la crearea unor noi contacte între producătorii români şi retailerii de pe piețele internaționale și la consolidarea relațiilor comerciale și de parteneriat existente, cu efecte benefice asupra extinderii și modernizării gamei de produse.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Organizația Patronală a Industriei Cosmeticelor, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public - privat prin Consiliul de Export.

Ca în fiecare an, companiei Farmec, cunoscută și consacrată atât pe  piața internă cât și internațională, a fost prezentă individual cu brand-ul GEROVITAL.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…