Home

Prima întâlnire a scriitorilor români din Italia

Sub auspiciile și cu sprijinul Consulatului General al României la Milano, pe data de 13 decembrie 2014 va avea loc manifestarea cu titlul Scriitori români în Italia, care va reuni iubitorii de condei originari din România stabiliți în Peninsulă. La eveniment sunt așteptați scriitori, traducători, jurnaliști semnatari ai rubricilor culturale. Participanții vor avea posibilitatea să se cunoască, fiind încurajat schimbul de idei și înlesnită, astfel, comunicarea directă.

Inițiativa aparține poetului Viorel Boldiș, autorul mai multor volume de poezie și proză, publicate în ultimii ani la mai multe case de editură și una din prezențele active și reprezentative din comunitatea românească. Printre organizatori se numără: revista ”Orizzonti culturali italo-romeni” –director Afrodita Cionchin, editura ”REDIVIVA”- director scriitoarea Ingrid B Coman – prima editură românească din Italia și Centrul Cultural Italo-Român din Milano. Va participa Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino și Alexandru Cohal de la Departamentul de Științe Politice și Sociale al Universității din Pavia. Cadrul va fi îmbogățit cu opere de pictură ale lui Tudor Andrei Odangiu și de fotografie ale dnei. Diana Pascu. În program este prevăzut și un moment de conversație muzical-literară cu Liviu Nechita și Transilvanian Duende.

Manifestarea va avea loc sâmbătă 13 decembrie 2014 la Hotel MELIA, via Masaccio 19, din Milano,  de la orele 16.00 (Metrou linia rosie, stația Lotto). Doritorii sunt rugați să își anunțe participarea pe pagina de facebook a organizatorilor: Scrittori romeni in Italia https://www.facebook.com/events/1487701171508490/  sau la adresa mail infoculturaromena@gmail.com.

 

 

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

23.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din…

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la omagierea soldaților transilvăneni, la Como

21.09.2019

La 21 septembrie a.c., a avut loc, la Como, manifestarea pentru omagierea soldaților transilvăneni și boemieni, căzuți…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

18.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”.…

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano

16.09.2019

La 14 septembrie a.c., consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano, Renzo Caramaschi.…