Home

Prima întâlnire a scriitorilor români din Italia

Sub auspiciile și cu sprijinul Consulatului General al României la Milano, pe data de 13 decembrie 2014 va avea loc manifestarea cu titlul Scriitori români în Italia, care va reuni iubitorii de condei originari din România stabiliți în Peninsulă. La eveniment sunt așteptați scriitori, traducători, jurnaliști semnatari ai rubricilor culturale. Participanții vor avea posibilitatea să se cunoască, fiind încurajat schimbul de idei și înlesnită, astfel, comunicarea directă.

Inițiativa aparține poetului Viorel Boldiș, autorul mai multor volume de poezie și proză, publicate în ultimii ani la mai multe case de editură și una din prezențele active și reprezentative din comunitatea românească. Printre organizatori se numără: revista ”Orizzonti culturali italo-romeni” –director Afrodita Cionchin, editura ”REDIVIVA”- director scriitoarea Ingrid B Coman – prima editură românească din Italia și Centrul Cultural Italo-Român din Milano. Va participa Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino și Alexandru Cohal de la Departamentul de Științe Politice și Sociale al Universității din Pavia. Cadrul va fi îmbogățit cu opere de pictură ale lui Tudor Andrei Odangiu și de fotografie ale dnei. Diana Pascu. În program este prevăzut și un moment de conversație muzical-literară cu Liviu Nechita și Transilvanian Duende.

Manifestarea va avea loc sâmbătă 13 decembrie 2014 la Hotel MELIA, via Masaccio 19, din Milano,  de la orele 16.00 (Metrou linia rosie, stația Lotto). Doritorii sunt rugați să își anunțe participarea pe pagina de facebook a organizatorilor: Scrittori romeni in Italia https://www.facebook.com/events/1487701171508490/  sau la adresa mail infoculturaromena@gmail.com.

 

 

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…