Actualitatea consulatului

Participarea Romaniei la targul international MICAM Shoevent/MIPEL

Saptesprezece firme romanesti din domeniul marochinarie si incaltamintei participa, in perioada 16-19 septembrie 2012, la editia de toamna a targului international Micam/Mipel Milano, cel mai important eveniment de profil din Europa si unul dintre cele mai semnificative din lume.

<--break->

Zaboloteanu Design, CEP Central Europe Production, Helios Mod Impex, Randals Trade, C. Fagioli & Co., Radu Design, Danielle Style, Mopiel, SEPALA Investment, Comimpex Dalin, Pixie Shoes, La Mode Internationale, Pro Sud, Siderma, Denis, District Marketing & Management şi Magdoll Regal îşi expun, sub pavilion national, pe o suprafata de 272 m.p., cele mai importante creaţii din industria de design de încălţăminte si marochinărie. Participarea Romaniei la editia din aceasta toamna s-a reusit urmare  stransei colaborari intre Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, Centrul Roman pentru Promovarea Comerţului si Investiţiilor Străine si patronatul din domeniu, SFERA FACTOR.

Pe durata târgului, oamenii de afaceri români au ocazia sa participe la diferite reuniuni si intalniri având ca temă principalele tendinţele din sector si importanţa respectării normelor obligatorii in domeniu.

De asemenea,  urmare mediatizarii si promovarii de catre Biroul de Promovare Comercial - Economică Milano a prezentei romanesti, firmele participante au stabilite întâlniri de lucru cu asociaţii de profil, firme de distribuţie atât din Italia si spaţiul UE, cât si din alte ţări din afara spaţiului comunitar, în scopul identificării posibilităţilor de creştere a exporturilor pe aceste pieţe şi a unor noi oportunităţi de atragere de investiţii in ţara noastră.

Expoziţia de la Milano gravitează in jurul importanţei existenţei brandurilor din industria de marochinărie si încălţăminte, a strategiei de dezvoltare a acestora, a internaţionalizării lor, a realizării planului de promovare si a menţinerii brandului in piaţă.

Experienţa acumulată de firmele româneşti, urmare participarii consecutive la editiile de primavara si toamna ale acestei manifestari expozitionale (prima participare realizandu-se in septembrie 2007), în competiţia cu parteneri din ţări care dau tonul în designul produselor de incaltaminte si marochinarie, le-a permis producatorilor si designerilor romani realizarea unor colecţii deosebite, în acord cu ultimele tendinţe, facand faţa cu succes exigentele pietei internationale si avand totodata posibilitatea consacrarii unor brand-uri proprii valoroase.

De remarcat faptul ca, la editia din acest an, firmele romanesti s-au prezentat intr-o maniera exceptionala, prezentand colectii foarte frumoase si de nivel calitativ foarte inalt, comparabil cu cel al firmelor italiene si straine de renume international. Acest lucru a fost demonstrat de succesul pe care    l-au avut inca din prima zi unele brand-uri romanesti precum Mihaela Glavan (SEPALA), PAPUCEI (Angela International), TRIS, OTILIA FLONTA (Radu Design) si Viole del Re’ (CEP Brasov), care au primit comenzi ferme de la distribuitori din Italia, Germania, Rusia si Marea Britanie.

Redactat: BPCE Milano

(Simona Marascu, consilier economic; Adrian Georgescu, consilier economic)

(Galerie foto)

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…