Actualitatea consulatului

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit  întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș.

Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Editura Parallelo45 și s-a bucurat de patronajul oficiului consular din Milano. În cadrul întâlnirii autoarei cu reprezentanții comunității române și italiene, a fost prezentată cea mai recentă publicație în limba italiană, Il diario te lo do in testa, professoressa!

A moderat evenimentul ziaristul Cornel Toma, cu participarea Irinei Țurcanu, editorialist, și a Violetei Popescu, președinta Centrului Cultural Italo-Român din Milano. Din partea oficiului consular a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul. Seara culturală s-a bucurat de un public numeros, amintind: cercetători, artiști, reprezentanți ai mass-media italiană, medici și scriitori italieni.

Ineditul volumului prezentat reiese din istoria care stă la baza editării sale, prin experiența autoarei ca profesor în școala italiană, dar și pregătirea pe care a acumulat-o într-o societate care, la acel moment, era foarte diferită de societatea românească în care se formase. Inițiativa literară a deschis astfel interesul comunității italiene față de proiectele culturale propuse de oficiul consular, descoperind alternative pe care o reprezentanță diplomatică le poate propune.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…