Actualitatea consulatului

Salon de carte românească în cadrul Festivalului Bookcity Milano

La 16 noiembrie 2019, Biblioteca SIAM din Milano a găzduit salonul de carte românească. Evenimentului s-a înscris în cadrul festivalului anual dedicat cărții și culturii, Bookcity Milano. Printre colaboratori se numără Institutul Cultural Român din București și Editura Rediviva din Milano.

În intervalul 13-17 noiembrie 2019, la Milano s-a desfășurat a opta ediție a Festivalului Bookcity. Manifestarea a implicat un număr amplu de locații, organizate pentru a sărbători cartea, lectura și creația și pentru a promova întrevederi cu autorii volumelor prezentate.

În cadrul întâlnirii cu poezia română, a fost propus volumul ”Il genio del cuore”(Geniul inimii), autoare Aura Christi, în traducerea Mariei Pop, ed.Rediviva-Milano 2019. Autoarea nu este la prima publicație pe piața italiană. Primul volum în traducere a fost editat începând cu anul 2015. Au intervenit autoarea, Aura Christi și criticul italian Francesco Corsi. Întâlnirea a fost moderată de Irina Țurcanu Francesconi, scriitoare și ziaristă. Din partea CGR Milano a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul. Spațiul dedicat literaturii române la Bookcity a continuat cu o succintă prezentare a volumului, cu lectura poemelor în limba originală și în traducere, concluzionând cu un dialog interactiv cu publicul.

Participarea la momentul de culură românească a fost apreciat și susținut atât de critici cât și de reprezentanții presei italiene și de comunitatea română. A fost prețuită apartiția unor opere literare de un cert calibru  în librăriile italiene, fapt care conferă o mai mare deschidere a lumii culturale române în exterior.

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…