Actualitatea consulatului

Eveniment tradițional la Milano

La 16 noiembrie a.c., spațiul cultural ”Fabrica del Vapore” din Milano a fost locul de desfășurare a evenimentului tradițional românesc, „Dor de România - Maramureșul și Diaspora”, proiect cofinanțat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, la propunerea Consiliului Județean Maramureș.

Delegația maramureșeană a propus o expoziție de produse tradiționale de artizanat și culinare. Membri ai Ansamblului Folcoric Național Transilvania au oferit publicului prezent un spectacol inedit de tradiții locale, dar si de dansuri și porturi populare din mai multe regiuni ale României: Țara Maramureșului, Țara Chioarului, Transilvania, Moldova și Țara Românească.

În deschidere au intervenit reprezentanți ai autorităților locale milaneze, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș. Proiectul adus la Milano s-a bucurat de sprijinul asociațiilor române din teritoriu și de colaborarea Consulatului General al României la Milano. Din partea oficiului consular a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul. În colaborare cu oficiul consular, reprezentantul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare a încheiat un protocol de cooperare cu asociația cremoneză, Orizzonti Lattini, pentru donarea unui număr important de cărți, care vor constitui corpul bibliotecii românești din zonă.

În cadrul târgului, vizitatorii au putut admira și cumpăra obiecte artizanale: de la straie naționale, la obiecte decorative și ornamente.

Importanța întrunirii propuse a fost dată de inițiativa Consiliului Județean Maramureș de revitalizare a satului maramureșean, ca oportunitate de investiție pentru românii care doresc să revină în țară.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…

Celebrarea Zilei Naționale a Romaniei

03.12.2019

La 2 decembrie, CGR Milano a organizat, la Hotel Melia, tradiționala recepție diplomatică pentru celebrarea Zilei…