Actualitatea consulatului

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la seminarul cu tema ”Violența psihologică și demersuri pentru combaterea ei”

La 10 septembrie a.c., a avut loc la Milano seminarul pe tema violenței psihologice și a demersurilor necesare pentru eradicarea acesteia. Întâlnirea a fost posibilă datorită colaborării dintre Comisia Drepturi Civile și Egalitatea Drepturilor din cadrul primăriei Milano, Asociația Global Humanitaria Italia și Rotary Club Milano. Coordonatoarea proiectului a fost consiliera Diana De Marchi-președinta comisiei.

Manifestarea a adunat un mare număr de participanți, printre care avocați, profesori, criminaliști, psihologi, tineri studenți, delegați ai asociațiilor, victime ale acestor abuzuri. La prezentare a participat consulul Iulia Cupșa Kiseleff, care a propus variate posibilități de colaborare cu structurile autorizate, în favoarea reprezentanților comunității române, victime ale acestui tip de violență.

Tema discuției a condus către manipularea relațională, ca modalitate cea mai frecventă a violenței psihologice, dificultatea semnalării unor astfel de cazuri, gravitatea cazurilor nesesizate, care pot degenera în violență fizică, cu finalitatea extremă a feminicidului.

Au participat: Diana De Marchi, președinta Comisiei Drepturi Civile și Egalitatea Drepturilor din cadrul primăriei Milano, Alessandra Simone, coordonatoarea Direcției de Investigații Criminale, medici criminologi, avocați.

A fost prezentat programul de prevenție propus de Poliția italiană, în colaborare cu alte instituții ale statului, proceduri prevăzute de Protocolul Zeus, care promovează educarea și recuperarea agresorului. Printr-un program special, acesta este determinat a conștientiza efectele conduitei sale negative asupra sinelui și a celor din jur. O susținere importantă în acest domeniu vine din partea Centrului Italian pentru Promovarea Medierii. Prevederea penală italiană a fost coordonată față de convențiile internaționale în materia combaterii violenței împotriva femeilor. Rezultatul acestor demersuri face ca un procent de 68% din cei sancționați cu avertisment să răspundă pozitiv procedurilor propuse prin acest program.

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…