Actualitatea consulatului

Conferința “Despre cunoaștere și conștiință”-Constantin Dulcan, găzduită de oficiul consular din Milano

La 31 august a.c., sediul oficiului consular din Milano a găzduit conferința Prof. Dr. Constantin Dumitru Dulcan, medic neurolog român, cu tema “Despre cunoaștere și conștiință”.

Au răspuns invitației medici români stabiliți în Italia, reprezentanți ai mediului asociativ românesc,  membri ai clerului, studenți, cercetători și exponenți ai comunității române din teritoriu.

Manifestarea s-a derulat odată cu sărbătorirea zilei limbii române, fapt pentru care consulul Iulia Cupșa Kiseleff, prezent la eveniment, a transmis un salut oficial tuturor compatrioților care simt sărbătoarea departe de granițele țării.

Autorul a prezentat unele dintre ultimele volume apărute la editura Școala Ardeleană din Cluj Napoca. Totodată a lansat volumul “Mintea de dincolo” (ed. Școala Ardeleană, 2015), recent apărut în limba italiană “Oltre questa coscienza – Sintesi e significato delle esperienze di morte clinica”, la editura Rediviva din Milano, 2019. Traducere volumului a fost realizată de Marinela Somazzi Safta, consul onorfic al României la Lugano.

Cercetătorul român a propus o întâlnire interactivă, unde cei prezenți au avut posibilitatea de a adresa liber întrebări despre variatele teme tratate în volumele scrise până în prezent.

Dumitru Constantin Dulcan a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti (1962). Este specializat în neurologie și psihiatrie, cu competenţe în explorări neurofiziologice. Este Doctor în ştiinţe medicale. A fost Şeful Catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică de la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti, membru al Societăţii Române de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO), al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi din străinătate şi al numeroase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…