Actualitatea consulatului

Prezența echipei naționale de baschet masculin la Trentino Basket Cup

În intervalul 30-31 iulie a.c., la Trento a avut loc a VII-a ediție a turneului de baschet masculin Trentino Basket Cup. Meciurile decisive s-au desfășurat între Italia, România, Coasta de Fildeș și Elveția. În finală au intrat echipele Italiei și Coastei de Fildeș. Câștigătoare a fost desemnată reprezentanta națională italiană, aflată în pregătire pentru campionatele mondiale din acest an din China.

Luni, 29 iulie, după antrenamentul echipei naționale române, consulul general onorific al României la Trento, Maurizio Passerotti a organizat întrunirea sportivilor cu membri comunității române din zonă. Inițiatorul proiectului s-a bucurat de sprijinul parohiei române ortodoxe din Trento, preot Ioan Lupăștean, și al președintelui asociației Arta-a, Dan Ion. Distribuitorii de produse tradiționale din oraș au organizat un bufet etnic. Din partea oficiului consular din Milano, a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

În cadrul întâlnirii informale consulul onorific a acordat diplome de merit celor mai activi exponenți ai comunității. Au fost premiate activități variate, din domenii precum muzică, antreprenoriat, sport, educație, gastronomie, artă.

Cele trei zile în care echipa națională a fost găzduită de conaționalii din Trento a reprezentat un prilej pentru dezvoltarea unor viitoare colaborări în domeniul sportiv și nu numai. Un număr mare de suporteri a stat alături naționalei pe parcursul celor două zile de turneu, dovedind un puternic spirit de solidaritate și apreciere față de ceea ce reprezintă talentul românesc.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…