Actualitatea consulatului

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la comemorarea a 160 de ani de la Bătălia de la Magenta

La 9 iunie a.c., autoritățile din Magenta au comemorat 160 de ani de la bătălia din 4 iunie 1859, episod decisiv în contextul războaielor de independență italiană care au determinat unificarea Italiei. Organizarea evenimentului a fost gestionată de asociația Pro Loco Magenta, în colaborare cu administrația publică locală.

Evocările istorice din acest an au reunit numeroși reprezentanți ai autorităților locale și regionale, diplomați, reprezentanți ai forțelor armate și un număr impresionant de civili care au participat la manifestările derulate în întreg orașul.

Au luat cuvântul: edilul orașului, Chiara Calati, președintele asociației organizatoare, Pietro Pierrettori, exponentul Camerei Deputaților, Alessandro Colucci, delegatul Orașului  Metropolitan Milano, reprezentanții consulatelor Franței și Ungariei la Milano. De remarcat prezența unui număr foarte mare de primari ai localităților lombarde învecinate. Din partea oficiului consular din Milano a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Pe parcursul zilei comemorative au fost organizate diferite momente: cortegiul instituțional, depunerea de coroane la osoarul din Magenta, concertul fanfarelor participante, inaugurarea expoziției cu temă istorică la Casa Giacobbe, a 25-a evocare istorică a Bătăliei de la Magenta.

Manifestările organizate au fost în măsură a valoriza realitatea istorică, caracterul identitar al localității Magenta în contextul Războiului pentru Independență italian, precum și sistemul legăturilor dintre trecut și prezent, dintre tradiție și inovație.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…