Actualitatea consulatului

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în evoluție. Manifestarea s-a desfășurat la Fabrica del Vapore, locație destinată proiectelor artistice milaneze naționale și internaționale.

Acest an, festivalul a reunit 22 de artiști din trei continente: Eupora, Asia și Africa. Inedită a fost participarea Chinei, cu expoziția lui Ma Cong, artist care a expus și în deschiderea Bienalei de la Veneția. Festivalul se bucură de patronajul Primăriei Milano, ajungând la o experiență de șase ani.

Pe parcursul a 12 zile, publicul milanez a putut admira programe de dans, expoziții, documentare, spectacole în aer liber, performanțe teatrale, prezentări de carte. Doritorii au putut participa la workshop-uri tematice, interviuri cu artiștii implicați în proiectul Contaminafro și au degustat un bufet internațional.

Manifestarea a adus în atenția publicului milanez doi artiști români, stabiliți în capitala lombardă: Lavinia Rotocol și Laurențiu Adrian Craioveanu.  

În deschidere au luat cuvântul reprezentanți ai autorităților locale, viceprimarul Ana Scavuzzo, reprezentanți diplomatici ai Africii și Chinei. Oficiul consular român a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff care a felicitat organizatorii pentru cooptarea reprezentanților români în acest proiect, cu speranța ca această a VI-a ediție să reprezinte doar începutul unei interesante colaborări culturale prin promovarea și mai multor proiecte artistice și culturale românești.

Festivalul a fost deschis publicului în intervalul 18-29 iunie.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…