Actualitatea consulatului

Participarea consulului general Adrian Georgescu la evenimentul „Milano per l’Europa”

În perioada preelectorală europeană, Assolombarda, cea mai importantă componentă a Confindustria Italia, a decis să contribuie la campania pentru viitorul Europei, prin editarea volumului “Il Valore dell’Europa”(Valoarea Europei).

La realizarea acestuia au contribuit rectorii celor opt universități din Milano și Pavia(Fabio Rugge, Elio Franzini, Gianni Canova, Ferruccio Resta, Gianmario Verona, Franco Anelli, Marco Montorsi, Cristina Messa), animați de  voința comună de cooperare în numele interesului colectiv pentru creștere și dezvoltare.

Lansarea volumului a avut loc la 23 mai 2019, cu ocazia unui eveniment intitulat „Milano per l’Europa”, la care, alături de cei 8 rectori nominalizați, au luat cuvîntul Enrico Cereda, Vicepreședintele Assolombarda, și Giuseppe Sala, primarul orașului Milano.

Evenimentul a fost completat de momente artistice realizate de studenți ai universităților milaneze.

Au fost prezenți reprezentanți ai diveselor autorități locale precum și membri ai Corpului consular din Milano și Lombardia.

Din partea Consulatului General al României, a participat consulul general Adrian Georgescu, care, la sfârșitul conferinței a avut un schim de idei cu cei prezenți cu privire la principalele tematici de interes strategic atât pentru companii cât și cu privire la pregătirea viitoarelor generații.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…