Actualitatea consulatului

Participarea consulului general Adrian Georgescu la “Seeds & Chips - The Global Food Innovation Summit"-Milano

La invitația conducerii Regiunii Lombardia, consulul general Adrian Georgescu și Andreea Albăstroiu, reprezentant BPCE Milano, au participat la conferința dedicată industriei alimentare și rolului platformelor inovative în  colaborarea dintre cele Patru Motoare economice ale Europei (Lombardia, Baden Wuerttemberg, Auvergne Rhone Alpes și Catalunya).

Conferința s-a desfășurat în cadrul “Seeds & Chips - The Global Food Innovation Summit", eveniment de referință la nivel mondial privind inovația aplicată în domeniul alimentar, care a avut loc în perioada 6-9 mai 2015, în incinta Târgului internațional de la Milano.  

Seeds & Chips constituie o platformă globală unică și inovativă capabilă să contribuie la dezbaterea mondială asupra viitorului industriei alimentare, subliniind legătura dintre alimente, inovație, tehnologie și obiectivele dezvoltării sustenibile.

Peste 300 de speakeri internaționali, 300 de ziariști acreditați și 250 de start-up-uri au participat la mai mult de 50 de sesiuni de conferințe în care au fost dezbătute strategiile inovatoare din domeniul alimentar.

Următoarea ediție a Seeds & Chips va avea loc în 2020 la Kigali, în Rwanda, pentru a da un viitor impuls proiectelor lansate în acest an, precum Fihnk (Food innovation hub network), realizată de nou-născuta Seeds&Chips Foundation, care are ca obiectiv crearea, până în 2030, a 10 Food innovation hub în mai multe țări africane.

La conferința au mai participat reprezentanți ai autorităților regionale și locale, precum și membri ai Corpului consular din Milano și Lombardia.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…