Actualitatea consulatului

A V-a ediție a Festivalului Internațional al Depuratorilor la Milano

La 18 mai a.c., la Milano a avut loc a V-a ediție a Festivalului Internațional al Depuratorilor, manifestare desfășurată în cadrul Săptămânii verzi (Green Week)- demers al Comisiei Europene.

Inițiativa festivalului aparține asociației milaneze Artedamangiare, în colaborare cu reprezentanța Parlamentului European la Milano. Evenimentul s-a bucurat de patronajul Ministerului Mediului italian, Regiunii Lombardia, Primăriei Milano și a Federației Naționale a Corpului Consular din Milano și Lombardia (FENCO). Tema actuală, Artă și știință, a fost inspirată de aniversarea a 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci.

Pe parcursul întregii sesiuni de dicuții au intervenit președintele Artedamangiare, Vincenzo de Vera, reprezentanții administrației publice milaneze, consilierii Filippo del Corno, Marco Granelli și Diana de Marchi. Au conferențiat și reprezentanții corpului consular din Ungaria, Ucraina, Peru și Sri Lanka. Oficiul consular din Milano a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Au urmat prezentări și documentare pe teme de mediu, poluare, epurare, propuse de reprezentanții stației de epurare San Rocco - Milano, gazda evenimentului și ai Universității Panonia din Ungaria.

Festivalul își propune ca prin intermediul artei, dialogul participanților să atingă teme de actualitate, precum economisirea energiei, economia circulară, poluarea, depurarea apei și a aerului. Un mesaj inedit propus în acest an a fost promovarea băncii roșii în toate instituțiile publice, ca simbol al luptei contra violenței feminine. ”Banca roșie” este o bancă de lemn, pictată în culoarea roșie de voluntarii, angajați ai instituțiilor care aderă la proiect.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…