Actualitatea consulatului

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la comemorarea soldaților transilvani, la Legnano

Sâmbătă, 11 mai a.c., a avut loc manifestarea comemorativă a eroilor căzuți pe frontul Primului Război Mondial. Evenimentul, organizat de Asociația Infanteriștilor din Legnano, s-a desfășurat la capela Cimitirului Monumental din Legnano.

Activităţile au început cu intonarea imnului național al celor trei țări participante (Italia, România și Cehia), urmat de citirea Rugăciunii soldatului. La manifestare au participat: reprezentanții administrației locale, membri ai Asociației Naționale a Infanteriștilor, ai Asociației Cultul Eroilor Regina Maria, soldați în rezervă și civili, consulul general al Republicii Cehe. Din partea oficiului consular din Milano a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul. Au fost depuse coroane de către reprezentanții celor trei state.

Cripta cimitirului din Legnano adăpostește rămășițele a numeroși soldați, eroi italieni, români, cehi, care au trăit experiența dramatică a unei prime mari conflagrații mondiale. În incinta criptei au fost aplicate două plăcuțe comemorative, donate de către Consulatul Român din Milano și de către Consulatul Republicii Cehe.

Inscripția depusă de către oficiul consular român în anul 2016, amintește de soldații transilvăneni care si-au găsit sfârșitul pe câmpul de luptă italian. În intervenția sa, diplomatul român s-a referit nu doar la efectele tragice provocate de marele război pentru toate națiunile participante, dar și la datoria care ne revine tuturor, ca indivizi sau ca reprezentanți ai statului. Devenim astfel conștienți de valorile moștenite, care trebuie menținute și promovate în cadrul unor manifestări de gen.          

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…