Actualitatea consulatului

Participarea consulului general Adrian Georgescu la un eveniment cultural românesc, organizat la Milano

La 16 aprilie a.c., în prezența unui public numeros, Consulul general Adrian Georgescu a participat la prezentarea  volumului bilingv “Imn Existenței – Inno all’Esistenza”, de Elena Liliana Popescu, în traducerea lui Luca Cipolla și Antonio Buozi, volum publicat recent la Editura Rediviva din Milano.

Evenimentul, dedicat României sub numele ”Romania – Il canto antico della Terra”, a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Poezie “La città plurale”, la Biblioteca Chiesa Rossa din Milano.

În deschidere, Milton Fernández, organizatorul și moderatorul evenimentului, și Bianca Arravecchia, responsabilul cultural al municipalității orașului Milano, au adresat mulțumiri și urări de bun venit invitaților și celorlalți participanți.

Violeta Popescu, directorul editurii Rediviva, s-a referit la colaborarea sa cu poeta Liliana Popescu, profesoară la Universitatea din București, colaborare care a început în 2016, la  Bookfest Milano, cu ocazia prezentării cărții acesteia Cânt de Iubire – Canto d’amore. 

În discursul său, Adrian Georgescu a elogiat importanța culturii în dialogul între popoare, a adresat felicitări poetei Elena Popescu pentru întreaga sa operă și și-a exprimat satisfacția de fi cunoscut-o cu prilejul unor manifestăti asemănătoare anterioare.

Autoarea a arătat că volumul cuprinde patru imnuri: Imn Existenței, Imn Vieții, Imn Libertății și Imn Tăcerii. Ea a arătat că „prin toate gândurile, cuvintele și faptele noastre ar trebui să închinăm un Imn Existenței, care dăinuie în cel mai tainic interior al nostru, acel mister absolut, pe care în pelerinajul înspre noi înșine ne propunem, în mod conștient sau nu, să-l descifrăm. De aceea am ales acest titlu pentru această carte.”

În încheiere, poeta a mulțumit traducătorilor și editurii, care au avut un contribut esențial la apariția cărții, a mulțumit organizatorilor Festivalului Internațional de Poezie de la Milano și al evenimentului dedicat României.

Evenimentul s-a încheiat cu spectacolul Lecția de Eugen Ionesco, pus în scenă de Teatro dei Popoli, în regia lui Milton Fernández.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…