Actualitatea consulatului

Participarea sportivilor români la „Generali Milano Marathon”

Duminică, 7 aprilie a.c., a avut loc a XIX a ediție a „Generali Milano Marathon”, pe distanța clasică de 42,195 km, traseu organizat în interiorul capitalei lombarde.     

La competiție s-au înscris peste 7.000 de participanți, între care și românii Ilie Roșu, Mihaly Konstandy, Lucian Sârbu, Adrian  Lovin, Lucian Trofin, Marilena Cîmpeanu, Lucreția Preda și Fedor Apolodor. Dintre ei, s-a remarcat în mod deosebit maratonistul Ilie Roșu, devenit deja celebru prin participarea la 227 de astfel de întreceri. 

De-a lungul traseului de la Milano, pe care l-a parcurs în întregime, acesta a purtat în permanență drapelele României, Italiei și Uniunii Europene precum și steagul Dacilor.

În decursul celor 227 de curse, Ilie Roșu a parcurs 9150 km, dintre care 4500 km cu steagul Uniunii Europene, 2400 km cu steagul dacilor și 548 km cu steagul Italiei, țară în care și-a început aventura cu drapele, la Roma în 2010. Din acel moment, nu a mai lăsat steagurile din mână, purtând drapelele altor 29 de țări la competițiile care au urmat.

La sosirea din Marathonul de la Milano, Ilie Roșu fost întâmpinat de consulul general Adrian Georgescu, care l-a felicitat atât pentru performanța actuală cât și pentru cele precedente, dar și pentru ideea participării la aceste competiții purtând aceste simboluri ale păcii și prieteniei dintre națiuni, drapelele statelor la ale căror competiții a fost prezent precum și pe cele ale României și ale Uniunii Europene.

“A fost o cursă din dragoste pentru România și din respect pentru Italia, pe care am dedicat-o românilor care trăiesc și muncesc în Italia”- au fost cuvintele pe care maratonistul român le-a rostit pe linia de sosire a importantei competiții ce a avut loc la Milano.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…