Actualitatea consulatului

Participarea consulului Daniel-Șerban Zinelli la Festivalul internațional de poezie de la Como

În perioada 12-14 aprilie a.c. a avut loc la Como cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional de poezie „Europa in versi”, cu participarea unor poeți consacrați în țările de proveniență precum și a unor tineri autori, care au luat parte la concursul de Poetry slam, aflat la cea de-a IV-a ediție, ce s-a desfășurat în paralel cu festivalul. Ca și la precedentele ediții, Consulatul General al României la Milano a acordat patronajul său acestei manifestări culturale de prestigiu și a fost reprezentat de consulul Daniel-Șerban Zinelli, care a vorbit în cuvântul de salut despre semnificația particulară a festivalului în contextul prezenței a doi poeți de limbă română.

În cea de-a doua zi, care a fost și cea mai atractivă pentru public, la secțiunea poeților consacrați, au recitat din creațiile proprii poetul și scriitorul Ion Deaconescu, profesor la Universitatea din Craiova și președinte al Asociației Mihai Eminescu, precum și cunoscutul poet și omul politic moldovean Nicolae Dabija.

În cuvântul de debut, ambii au remarcat prezența unui reprezentant al diplomației române la festival, fapt ce denotă importanța pe care o acordă misiunea consulară de la Milano în tratarea fenomenului cultural.

Ca și la ediția de anul trecut, punctul de interes maxim pentru public l-a constituit concursul tinerilor poeți, adevărați performeri în domeniu, care au recitat propriile creații în cadrul unei finale de campionat mondial de Poetry Slam.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…