Actualitatea consulatului

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la spectacolul Fundației românești PARADA, la Milano

La 30 martie a.c., Teatrul Fontana a găzduit debutul milanez al spectacolului organizat de Fundația Parada din București. Reprezentările au durat două zile, cu orare de program atât pentru publicul adult, cât și pentru grupuri școlare.

Cei opt tineri protagoniști au adus în fața asistenței un spectacol în regia lui Franco Palmieri, Circul lui Pinocchio. Schimbul de replici alternează între limba italiană și română, simbol gândit de regizor pentru a devansa barierele lingvistice. Din partea CGR Milano a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Fondurile strânse din vânzarea de bilete vor merge în beneficiul fundației și a proiectelor acesteia. PARADA este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care lucrează cu copiii și tinerii străzii din București. A fost fondată în anul 1996 de clownul franco-algerian, Miloud Oukili. A reușit să atragă această categorie de persoane neîncrezătoare și marginalizate, utilizând costumul de arlechin pentru a crea un climat de încredere.

Fundația are ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistență socială, educativ-formative și de integrare socio-profesională. Este membră a FONPC ( Federația O.N.G.-urilor pentru protecția copilului) și a Rețelei RHRN (Romanian Harm Reduction Network).

Parcursul artistic propus de regizorul italian face o asociere a evoluției pe care păpușa lui Carlo Collodi a avut-o datorită ajutorului oferit de Geppetto, cu speranța pe care acești tineri români o pot avea prin proiectele și activitatea fundației.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…