Actualitatea consulatului

Întâlnire de lucru a consulului român cu reprezentantul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia

La 8 martie a.c., a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentantului oficiului consular din Milano cu delegatul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia.

Inițiativa aparține autorităților regionale italiene care, în contextul noului mandat administrativ și al Președinției României la Consiliul UE, doresc să revizuiască relațiile cu reprezentanții autorităților străine, în speță, CGR Milano și comunitatea română rezidentă în Lombardia.

La întâlnire au participat Bruno Galli, reprezentantul pentru cultură, Massimiliano Ferrari, jurnalist, delegat OSCE, iar din partea oficiului consular din Milano, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Tema discuțiilor s-a axat pe propuneri de colaborare în domeniul cultural, dar și în plan social, turistic și economic. Diplomatul român a propus trei categorii de proiecte care se pot desfășura în spațiile Regiunii și care implică întâlniri de lucru cu reprezentanții clerului, propuneri cu caracter turistic și cultural și proiecte artistice cu patronajul ambelor instituții. După aprobarea propunerilor de către președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, partenerii proiectelor vor face demersuri pentru îndeplinirea acestora pentru anul în curs.

Finalitatea acestor demersuri este promovarea diplomaţiei publice și culturale româneşti și a unei imagini realiste a României contemporane, implicând instituții partenere din România, dar și români rezidenți în teritoriu, în funcție de domeniile de competență.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…