Actualitatea consulatului

Consulul român a participat la sărbătoarea Mărțișorului în comunitatea cremoneză

La 2 martie a.c., asociația română din Cremona, Orizzonti Latini, a organizat evenimentul, "Sărbătoarea Marțișorului. Poveștile lui Ion Creangă". Întâlnirea a fost posibilă datorită colaborării cu Mica Bibliotecă  din Cremona, instituție care a găzduit sărbătoarea. Manifestarea s-a bucurat de patronajul Consulatului Român din Milano și al Primăriei din Cremona.

Printre prezențele instituționale amintim reprezentanta pentru cultură din cadrul primăriei locale, responsabilul delegat din partea bibliotecii gazdă. Oficiului consular din Milano a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Eveminentul a fost dedicat celor mici, programul cuprinzând lectura poveștilor "Capra cu trei iezi" și "Punguța cu doi bani " de Ion Creangă, citite în limba originală și în traducere, cu retroproiectarea diapozitivelor. În partea a doua, laboratorul de mărțișoare a adus împreună copiii români, italieni și de alte naționalități de la școala primară cremoneză. Responsabili pentru acest proiect au fost reprezentanții asociației române din teritoriu.

În dialogul purtat cu reprezentanții bibliotecii și ai autorităților locale, consulul român a reluat discuțiile cu privire la introducerea în sistemul online al bibliotecii a unor cărți pentru copii în limba română, acestea putând fi ulterior accesate de către orice persoană interesată din teritoriul provinciei Cremona.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…