Actualitatea consulatului

Participarea Consulatului General al României la Milano la evenimentul de promovare turistică, “Lombardia segreta“

La 14 decembrie 2018, a avut loc la sala de conferinte Belvedere de la etajul 39 al Palatului Lombardia din Milano, evenimentul de promovare turistică intitulat “Lombardia Segreta”. Momentul a fost destinat Corpului consular din Milano și Lombardia. Din partea Oficiului Consular Milano a fost prezent consulul general Adrian Georgescu.

Așa cum o arată și titlul, evenimentul s-a dorit să fie o incursiune în zone și locuri mai puțin cunoscute ale Regiunii Lombardia, cu istoric și pitoresc deosebit.

Promovarea regiunii, ca destinație turistică, a fost ilustrată de Attilio Fontana, președintele acesteia, Lara Magoni, reprezentant regional pentru turism și marketing teritorial, și de către Vittorio Sgarbi, istoric de artă. Cei trei au arătat că în Lombardia, în afară de Milano sau Como, de exemplu, sunt locuri de o frumusețe incredibilă, care trebuie cunoscute și apreciate, precum Muntele sacru de la Varese, Victorialul de la Gardone Riviera, orașele împrejmuite de ziduri Soncino, Pandino sau Pizzighettone, abația Polirone din San Benedetto Po. Au fost propuse frumuseți naturale și peisagistice, culturale, artistice și arhitecturale ale regiunii, parcursurile enogastronomice.

În cadrul evenimentului, au mai intervenit Alan Christian Rizzi, subsecretar al Regiunii Lombardia al Președinției, și Patrizia Signorini, vice-decan al Corpului Consular din Milano și Lombardia.

În 2018, Lombardia a fost vizitată de aproape 40 de milioane de turiști, cu 5,9% mai mulți decât în anul anterior.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…