Actualitatea consulatului

Decernarea medaliilor Meritul civic, la Milano

La 7 decembrie a.c., Primăria din Milano a organizat ceremonia de decernare a medaliilor Meritul civic.

Conform tradiției, în ziua celebrării Sfântului Ambrozie, administrația locală consacră acest eveniment celor care dedică activitatea în folosul binelui colectiv: cetățeni ai orașului, asociații sau organizații care au avut o contribuție deosebită pentru oraș.

Comisia Meritului Civic din cadrul Primăriei Milano a nominalizat 37 de nume. În cadrul ceremoniei, primarul orașului, Giuseppe Sala, a atribuit 2 Medalii de Aur în memoria unor personalități precum: Luigi Luca Cavalli Sforza (om de știință) și Ulianova Radice (exponentă a luptei pentru drepturile omului). Au mai fost decernate alte 15 Medalii de Aur și 20 de Atestate Meritul Civic.

La manifestare au participat, în număr mare, reprezentanți ai autorităților locale, ai poliției locale, personalități din mediul academic, musical, televiziv, sportiv, teatral, membri ai corpului diplomatic. Iulia Cupșa Kiseleff, consul, a  reprezentat oficiul consular din Milano.

Printre cei premiați amintim exponenți ai bisericii catolice, regizori, medici, oameni de știință din domeniul geneticii, oncologiei, imunologiei, magistrați, asociații de voluntariat, dansatori, actori, persoane diagnosticate cu boli rare, supraviețuitori ai holocaustului.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…