Actualitatea consulatului

Concert de Colinde la Sanctuarul din Caravaggio

 

Sânbătă, 8 decembrie a.c., Sanctuarul din Caravaggio a căzduit a 4-a ediție a oncertului de Colinde românești

Lăcașul de cult de rit catolic a devenit neîncăpător prin prezența comunității române și italiene din zonă, care an de an devine mai numeroasă. Recitalul artistic a fost susținut de Corul Oastea Domnului din Bergamo și organizat în colaborare cu Parohia ortodoxă română din Cassano D’Adda, paroh Traian Ștețco, și Asociația IH.th.IS din Cassano D’Adda, președinte Ștefan Codrin Hârjoabă. La eveniment a fost prezentă Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Întâlnirea a devenit deja o tradiție, fiind al patrulea an consecutiv când obiceiurile românești de Crăciun adună împreună comunitatea. Colindele interpretate sunt diversificate, participanții ascultând texte tradiționale selectate cu mare atenție de membrii corului Oastea Domnului din toate zonele țării.

Aceste evenimente au ca scop transmiterea spiritului tradițional al sărbătorilor de iarnă către tinerii care au pierdut legătura cu habitatul rural, cu obiceiurile de Crăciun și cu bucuria de a fi împreună, de a sărbători în familia reunită.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…