Promovare economică

InvestRomania a lansat primul său Newsletter

InvestRomania a lansat astăzi primul său Newsletter

București, 30 August 2016: InvestRomania a lansat astăzi primul său Newsletter, ce are scopul de a oferi lunar date de ordin macroeconomic, investițional și nu în ultimul informații despre activitățile departamentului. Alături de website-ul InvestRomania (www.investromania.gov.ro) și de Ghidul Investitorului Străin - Made in Romania (“The Foreign Investor’s Guide 2016”), acesta reprezintă cel mai recent instrument elaborat de echipa InvestRomania pentru facilitarea accesului la informație relevantă din sfera economică, cu accent pe domeniul investițiilor străine.

“Newsletter-ul InvestRomania vine să completeze instrumentele lansate recent, în scopul consolidării relației cu investitorii străini și cu organizațiile publice și private implicate în ecosistemul de business din România (Ghidul Investitorului, Website-ul InvestRomania, proiectul Luna și Industria etc.). În acest sens, lunar, vom oferi investitorilor străini și nu numai, informații cu privire la ultimele evoluții macroeconomice, evenimente importante cu caracter economic, viața din România, dar și aspecte legate de activitățile întreprinse de echipa InvestRomania” a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat, în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu mediul de Afaceri.

InvestRomania a lansat ghidul dedicat investitorilor străini

Comunicat de presă

InvestRomania a lansat, ieri, în ședința de Guvern ghidul dedicat investitorilor străini

București, 11 August 2016

În cadrul Ședinței de Guvern, InvestRomania a lansat ghidul dedicat investitorilor străini - Made in Romania, “The Foreign Investor’s Guide 2016”. Alături de website-ul www.investromania.gov.ro, ghidul reprezintă o altă componentă importantă a strategiei de promovare a României ca destinație pentru investiții străine.

”Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern și cu ceea ce oferă România investitorilor. În esență, este un element dintr-un pachet mai mare de măsuri guvernamentale prin care dorim să oferim un ”semnal” de normalitate și un mesaj că putem avea instituții publice, proactive, care să sprijine inițiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare” a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului și Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Ghidul Investitorului Străin este accesibil oricărei persoane interesate să pornească o afacere în România, fiind conceput cu scopul de a facilita căutările și de a crea mai multă transparență – informațiile necesare sunt coagulate în cadrul celor 70 de pagini. El poate fi descărcat de pe website-ul InvestRomania, reprezentând astfel un element important în eforturile Guvernului de a debirocratiza mediul de afaceri.

Adrian Georgescu a acordat un interviu cotidianului Sempione News

Întrebare: Domnule consul, de ce un întreprinzător italian ar trebui să fie interesat de România?

Răspuns: Simplu. România este una dintre cele mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est. Are o creştere economică durabilă(creşterea cea mai importantă a PIB-ului din UE), manoperă calificată la costuri încă competitive, populaţie tînără cu aptitudini lingvistice, politica fiscală avantajoasă cu o taxă unică de 16%...”(fragment din interviul pe care Adrian Georgescu l-a acordat cotidianului SempioneNews; întregul interviu la http://www.sempionenews.it/territorio/intervista-al-console-della-romania-adrian-georgescu/ )

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Michele Scannavini, noul preşedinte al ICE Italia

Adrian Georgescu, Ministru consilier la Consulatul General al României de la Milano, s-a întîlnit cu Michele Scannavini, noul Preşedinte al ICE Italia. Agenzia-ICE Italia este entitatea cu personalitate juridică de drept public pentru promovarea la extern şi internaţionalizarea societăţilor italiene. Ea are 80 de reprezentanţe şi sute de angajaţi în întreaga lume.

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Fabrizio Sala, vice-preşedintele Regiunii Lombardia

Adrian Georgescu, ministru consilier în cadrul Consulatului General al României din Milano, s-a întîlnit cu domnul Fabrizio Sala, vice-preşedintele Regiunii Lombardia. Momentul a avut loc cu 3 zile înaintea deplasării în România a unei delegaţii oficiale a Regiunii, deplasare organizată de către BPCE Milano, şi a avut ca subiect principal această acţiune. Domnul Adrian Georgescu a profitat de ocazie pentru a-i reaminti domnului Fabrizio Sala principalele oportunităţi şi avantaje oferite de economia românească, aspecte menite să contribuie la întărirea colaborarii cu Italia, şi i-a adresat invitaţia de a face la rîndul său o vizită oficială în ţara noastră. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Marco Marinello, CEO Promixon Italia

Adrian Georgescu, ministru consilier la Consulatul General al României de la Milano,  s-a întîlnit cu Marco Marinello, CEO Promixon Italia şi cu alţi reprezentanţi ai conducerii renumitei companii italiene. Promixon Italia este lider in producţia de maşini şi utilaje din industria maselor plastice. Întîlnirea a fost prilejuită de negocierile privind achiziţionarea de către Prodplast România a unor utilaje de mare capacitate destinate unei noi linii de producţie ce are ca scop dublarea producţiei de export. Cu acest prilej, domnul Adrian Georgescu a prezentat interlocutorilor italieni mediul de afaceri din România, oportunităţile şi avantajele oferite pentru atragerea investiţiilor străine, programele de finanţare locale şi europene destinate acestora

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Enrico Parolo, Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor din Lombardia

Adrian Georgescu, ministru consilier la Consulatul General al României de la Milano, s-a întîlnit cu Enrico Parolo, Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor din Lombardia. AIL este o asociţie profesională importantă din Nordul Italiei care a fost înfiinţată în 1984 cu scopul de a reprezenta asociaţii în special în acţiunile de internaţionalizare. Întîlnirea a avut ca obiective pe de o parte pregătirea cu ajutorul asociaţiei a unor evenimente dedicate ţării noastre, în care să fie prezentate avantajele şi oportunităţile oferite de România investitorilor străini, programele de finanţare dedicate acestora şi pe de altă parte invitarea membrilor asociaţiei la prezentarea proiectului InvestRomânia, care urmeză a fi organizat de către BPCE Milano împreună cu Regione Lombardia, Assolombarda, ICE Italia şi AICE.

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Dario Ferrari, Preşedintele Asociaţiei Distretto 33

Adrian Georgescu, ministru consilier la Consulatul General al României de la Milano, s-a întîlnit cu Dario Ferrari, Preşedintele Asociaţiei Distretto 33. Asociaţia este un consorţiu multisectorial de societăţi constituit în 2009 care are ca obiectiv promovarea şi dezvoltarea IMM-urilor care operează Nord-Vestul Italiei(regiunile Lombardia şi Piemonte). El a fost unul dintre principali artizani ai Expoziţiei Mondiale EXPO 2015, care a avut loc la Milano. Întîlnirea a avut ca obiective pe de o parte reluarea cu sprijinul consorţiului a unor semniarii de succes de prezentare a ţării noastre, a avantajeleor şi oportunităţilor oferite de România investitorilor străini, programele de finanţare dedicate acestora iar pe de altă parte invitarea membrilor asociaţiei la prezentarea proiectului InvestRomânia ce urmeză a fi organizat la Milano de către BPCE Milano împreună cu Regiunea Lombardia, Assolombarda, ICE Italia şi AICE

Adrian Georgescu s-a întîlnit cu Alfredo Marioti, Director general UCIMU-SISTEMI PER PRODURE

Adrian Georgescu, ministru consilier la Consulatul General al României de la Milano, s-a întîlnit cu Alfredo Marioti, Director general UCIMU-SISTEMI PER PRODURE UCIMU este asociaţia constructorilor italieni de maşini-unelte şi roboţi.  Discuţia a avut loc la sediul asociaţiei. UCIMU are deja investiţii în România încă din anii '90. Este în continuare interesată de oportunităţile oferite de ţara noastră. Au fost prezentate avantajele actuale cu privire la realizarea de investiţii în România, programele de finanţare destinate în acest scop. Interlocutorul s-a arătat interesat de a participa la conferinţa pe care biroul nostru intenţionează s-o organizeze pentru a prezenta proiectul "InvestRomania"

Duminică, 26 martie 2017, manifestare ocazionată de împlinirea a 10 ani de la înființarea cursului LCCR

20.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano găzduiește duminică, 26 martie a.c., orele 14.30, o dezbatere pe tema impactului educativ…

Sâmbătă, 18 martie 2017, seară de muzică și poezie în amintirea lui Liviu Nechita

17.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano organizează sâmbătă, 18 martie a.c., orele 18.00, o seară de muzică și poezie în…

Participarea Consulatului General al României la Milano la Festivalul Francofoniei

14.03.2017

Luni, 13 martie a.c., țara noastră fost prezentă la Festivalul Francofoniei, organizat anul acesta de către Consulatul General al …