Home

Consul General

Dragi prieteni ai României,

În noua mea calitate de Consul general al României la Milano vă adresez un salut de bun venit și, pe această cale, doresc să vă împărtășesc, în linii mari, câteva gânduri și proiecte de viitor privind activiatatea noastră și prezența românească în zonele aflate     în jurisdicția Consulatului General al României de la Milano.

Mulțumesc celor care deja, cunoscându-mă, au sprijinit desfășurarea unor acțiuni de diplomație publică, cum a fost sărbătorirea Zilei Naționale a României, sau a unor acțiuni de mare anvergură, așa cum au fost cele prilejuite de organizarea alegerilor               parlamentare în străinătate.

Totodată, nutresc speranța continuării acestor activități și creșterii permanente a standardelor de calitate prin intensificarea contactelor cu autoritățile statului gazdă și cu prietenii României, îmbunătățirea serviciilor consulare oferite cetățenilor români și străini,   creșterea predictibilității și transparenței activităților noastre.

În viziunea mea, Consulatul General al României trebuie să fie un punct de întâlnire, sprijin și dialog pentru comunitatea românească. În acest sens mesajul trebuie să fie acela de unitate pentru o comunitate românească valoroasă și numeroasă, unitate în       promovarea valorilor tradiționale românești indiscutabile.

Un deziderat este susținerea frumuseților spiritului românesc în contextul italian, european și mondial, prin prezentarea valorilor românești partenerilor noștri străini în cadrul acțiunilor de diplomație publică ce le vom desfășura.

Rolul de prezentare a imaginii României și românismului nu este și nu trebuie să fie exclusiv apanajul misiunilor diplomatice, a bisericii sau a altor instituții, ci aparține fiecărui cetățean al României care simte și gândește românește.

Doresc să închei cu solicitarea de a sprijini constructiv și pozitiv orice acțiune de promovare a imaginii și intereselor României.

Adrian GEORGESCU

Duminică, 26 martie 2017, manifestare ocazionată de împlinirea a 10 ani de la înființarea cursului LCCR

20.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano găzduiește duminică, 26 martie a.c., orele 14.30, o dezbatere pe tema impactului educativ…

Sâmbătă, 18 martie 2017, seară de muzică și poezie în amintirea lui Liviu Nechita

17.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano organizează sâmbătă, 18 martie a.c., orele 18.00, o seară de muzică și poezie în…

Participarea Consulatului General al României la Milano la Festivalul Francofoniei

14.03.2017

Luni, 13 martie a.c., țara noastră fost prezentă la Festivalul Francofoniei, organizat anul acesta de către Consulatul General al …