Home

Consul General

Dragi Conaționali, Stimați vizitatori,

 

În numele meu și al întregii echipe a Consulatului General al României la Milano, am plăcerea și privilegiul de a vă ura bun venit pe pagina noastră de internet.

Este o mare onoare pentru mine de a reprezenta România în Italia, stat care împărtășește aceleași valori fundamentale cu ale noastre: democrație, stat de drept, respectul pentru drepturile omului, economia de piață și libertatea de expresie.

Faptul că aria de competență a Consulatului este reprezentată de  Lombardia și Trentino-Alto Adige, două  dintre cele mai dezvoltate și puternice regiuni ale Europei, teritorii cu o notabilă prezență românească, reprezintă un alt motiv de satisfacție pentru mine.

În egală masură, sunt mandru că-mi desfășor activitatea la Milano, unul dintre cele mai vibrante și dinamice orașe, principal reper al lumii afacerilor, finanțelor, culturii, modei și designului.

În calitatea pe care o am, îmi doresc ca instituția pe care o reprezint să fie un punct de referință pentru românii care trăiesc și muncesc în Lombardia și Trentino-Alto Adige și pentru oricine este interesat de Romania.

Cu pasiune, profesionalism si dăruire vom incerca să fim cât mai aproape de necesitățile și interesele voastre, prin servicii și informații de calitate.

Nu ezitați să ne transmiteți prețioasele voastre sugestii și propuneri. Numai împreună vom putea promova cel mai bine interesele noastre și ale României în teritoriul în care ne desfășurăm activitatea.

 

Adrian Georgescu

Consul General

 

 

Adrian Georgescu a absolvit cursurile Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), după care a ocupat mai multe funcții publice.

Înainte de a deveni Consul General, a îndeplinit funcția de Ministru Consilier la Biroul de Promovare Comercial-Economică din cadrul Consulatului General al României la Milano. În această calitate, a cunoscut îndeaproape realitățile socio-economice și culturale locale și a contribuit la întărirea cooperării și relațiilor economice dintre România și Italia. A promovat exporturile și investițiile românești în Italia și, în egală măsură, a contribuit la stimularea și atragerea investițiilor italiene în România.

La experiența acumulată în diplomația economică s-au adaugat alte provocări, odată cu numirea lui Adrian Georgescu în demnitatea de Consul General al României la Milano: asigurarea asistenței consulare și a protejării drepturilor legitime ale celor aproape 200 de mii de membri ai comunității românești din zona sa de competență dar și dezvoltarea relațiilor culturale, academice, științifice și tehnologice dintre România și entitățile locale italiene.

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

23.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din…

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la omagierea soldaților transilvăneni, la Como

21.09.2019

La 21 septembrie a.c., a avut loc, la Como, manifestarea pentru omagierea soldaților transilvăneni și boemieni, căzuți…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

18.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”.…

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano

16.09.2019

La 14 septembrie a.c., consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano, Renzo Caramaschi.…