Actualităţi economice

Participarea la târgul internaţional LINEAPELLE 96, Fieramilano Rho (20-22 februarie 2019)

Pe parcursul a 3 zile, în perioada 20-22 februarie 2019, se desfășoară la Milano târgul internaţional LINEAPELLE 96, eveniment bianual organizat de industria tăbăcăriei și a pielăriei italiene, unul din cele mai importante târguri mondiale pentru piele, materiale, componente și accesorii pentru moda și lux. Ediția cu numărul 96, s-a axat pe prezentarea tendințelor stilistice pentru sezonul de toamnă-iarnă 2019/2020 și a inovării din domeniu. Au expus pe o suprafață de cca 47.500 mp peste 1.255 de expozanți, din care 777 italieni și 478 provenind din 44 de țări. La această ediție sunt așteptați peste 20.000 de vizitatori. LINEAPELLE, ediția cu numărul 96 este în sinergie directă cu MICAM/MIPEL și THE ONE, târguri internaționale de referință, care sunt desfășurate în Milano în perioada februarie-martie și septembrie a fiecarui an.

În data de 21 februarie 2019, Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici BPCE Milano, din cadrul Consulatului General al României la Milano au vizitat standurile românești prezente la Lineapelle unde au expus individual 2 societăți. Triple FFF, producător de branțuri termoformate și injectate este o prezență constantă la această manifestare, în dorința de a nu pierde oportunitățile oferite de aceast târg și de vizibilitatea pe care i-o oferă. Punto Suola, producător de componente și accesorii pentru încălțăminte este prezent pentru prima dată, căutând noi oportunități pe piețele internaționale în condițiile în care fabricile românești din domeniu își închid porțile.

Reprezentanții BPCE Milano au stat de vorbă cu reprezentanții firmelor românești, încurajând participarea la aceste evenimente internaționale. A fost prezentat programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat care urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea de noi instrumente de promovare individuală care să faciliteze accesul pe pieţele externe și dezvoltarea de parteneriate în vederea internaționalizării.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

23.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din…

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la omagierea soldaților transilvăneni, la Como

21.09.2019

La 21 septembrie a.c., a avut loc, la Como, manifestarea pentru omagierea soldaților transilvăneni și boemieni, căzuți…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

18.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”.…

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano

16.09.2019

La 14 septembrie a.c., consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano, Renzo Caramaschi.…