Actualităţi economice

Participarea României la Târgul Internațional de Turism, desfășurat la Milano în perioada 10-12 februarie 2019

BIT Milano este considerat cel mai mare târg internațional de turism din Italia, dedicat atât specialiștilor cât și publicului, care promovează întâlnirea dintre factorii de decizie, experții din industria de turism și cumpărătorii atent selectați și axați pe zonele geografice cu cea mai mare rată de creștere economică și din toate sectoarele domeniului.

România a participat, ca în fiecare an (prezență fidelă din 1980), cu un pavilion național de 100 mp, alături de circa 1300 expozanți care s-au întrecut să promoveze peste 100 de destinații turistice în Italia și în toată lumea.  Ediția de anul acesta a înregistrat peste 43 de mii de vizitatori, în cele 3 zile de târg.

Alături de ministerul Turismului au fost prezenți  reprezentanții ai Consiliului Județean Suceava, ai primăriei Oradea și Asociația pentru Managementul Destinației Bihor, nouă operatori turistici, companiile aeriene TAROM, Blue Air și un lanț hotelier. Împreună au oferit vizitatorilor, fie ei turiști sau agenții de turism, informațiile actualizate despre țara noastră și serviciile oferite.

Pavilionul național al României a fost vizitat în data de 10 februarie de Mirela ZAMFIR, BPCE Milano alaturi de Consulul General Adrian Georgescu. La ceremonia de inaugurare a târgului a fost prezent Ministrul Turismului, Gian Marco Centinaio alături de  înalte oficialități ale primăriei și prefecturii din Milano, reprezentați ai camerelor de comerț, reprezentanții corpului consular al celorlalte state la Milano.

Prezenţa României la BIT a dus la creşterea constantă a interesului pieţei faţă de destinaţiile românești. Anul 2019 se anunță foarte interesant pentru România, având în vedere că în 2019 Sibiu devine Regiune Gastronomică Europeană.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

23.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din…

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la omagierea soldaților transilvăneni, la Como

21.09.2019

La 21 septembrie a.c., a avut loc, la Como, manifestarea pentru omagierea soldaților transilvăneni și boemieni, căzuți…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

18.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”.…

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano

16.09.2019

La 14 septembrie a.c., consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano, Renzo Caramaschi.…