Actualităţi economice

COMUNICAT DE PRESA MICAM / MIPEL, 12-15 februarie 2017

În perioada 12-15 februarie 2017 se desfăşoară la Milano (Italia) cel mai mare și mai renumit târg internaţional în domeniul încâlțămintei și marochinăriei, leader la nivel mondial, „MICAM ShoEvent/MIPEL”.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu Federația Patronală “Sfera Factor”, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

La ediţia din acest an au prezentat colecţiile de încălţăminte şi marochinărie, pentru sezonul toamnă - iarnă 2017, șapte societăţi româneşti, grupate pe următoarele secțiuni:

  • - MIPEL - genţi şi poşete din piele: COLOURS OF MY LIFE SRL, WILD INGA SRL, ENRI ANGEL SRL, RADU DESIGN SRL;
  • - la MICAM ShoEvent – încălțăminte de lux și diverse produse de marochinărie: ANGELA INTERNATIONAL SRL, FABRICA 76 DALVINI SRL, KALONI SHOES SRL.

MICAM/MIPEL este evenimentul de referinţă, la nivel mondial, în domeniul încălţămintei şi marochinăriei, un eveniment care adună creatorii şi producătorii internaţionali cei mai calificaţi în acest domeniu, care participă la fiecare ediţie a acestei expoziţii internaţionale pentru a-şi prezenta ultimele colecţii în capitala internaţională a modei. Acest lucru este confirmat şi în acest an de numărul mare al participanţilor: peste 1.405 firme de încălţăminte (din care 795 firme italiene, între care prezențe de elită, care dau tonul în modă, precum Fendi, Ferragamo, Gucci, Prada, Valentino, Tod’s), dispuse pe o suprafaţă expoziţională de aproximativ 65.000 m.p.  şi peste 300 expozanţi din domeniul marochinăriei şi accesoriilor din piele care au expus pe o suprafaţă de 10.000 m.p.

La ediţia din acest an, salonul a fost împărţit în mai multe categorii, astfel încât să permită o delimitare cât mai vizibilă a expozanţilor, a exponatelor şi, în acelaşi timp, să permită evidenţierea segmentelor de piaţă cărora li se adresează: produse de lux, segmentul contemporan, zona designerilor internaţionali, segmentul urban, copii, segmentul active, cosmopolitan şi street. 

Consulul general, domnul Adrian Georgescu și consilierul economic din cadrul BPCE Milano, doamna Simona Mărăscu, au vizitat standurile românești, stând de vorba cu fiecare reprezentant în parte și au încurajat promovarea antreprenorilor români.Biroul de Promovare Comercial – Economică  Milano a sprijinit  realizarea unor întâlniri de afaceri în standurile expozanţilor români.

Obiectivul principal al participării româneşti este de a promova potenţialul creator al firmelor de profil pielărie-marochinărie, al mărcilor şi colecţiilor proprii, de a crea noi punţi de legatură cu retailerii de pe pieţele europene, dar şi din ţări în care cererea este într-o creştere susţinută - Asia, America de Nord. Totodata se are în vedere consolidarea relaţiilor comerciale şi de parteneriat existente cu companiile de profil din Italia, cu efecte benefice asupra extinderii şi modernizării gamei de produse.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

23.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din…

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la omagierea soldaților transilvăneni, la Como

21.09.2019

La 21 septembrie a.c., a avut loc, la Como, manifestarea pentru omagierea soldaților transilvăneni și boemieni, căzuți…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

18.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”.…

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano

16.09.2019

La 14 septembrie a.c., consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu primarul orașului Bolzano, Renzo Caramaschi.…