Informații pentru cetățenii străini

INFORMAȚII PENTRU SOLICITANȚII DE VIZE

Cetățenii străini care solicită viză de intrare în România vor depune cererea în ziua de miercuri între orele 1330 -1500.

Pentru eliberarea vizelor, persoanele interesate se vor prezenta vinerea, în intervalul orar 1330 -1500.

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini):

  • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania se pot adresa la adresa de e-mail: milano@mae.ro sau accesând portalul  http://www.eviza.ro.
  • IT: I cittadini stranieri che richiedono informazioni relative al visto per l'entrata in Romania si possono rivolgere utilizzando l'e-mail: milano@mae.ro oppure accedendo a: http://www.eviza.ro.

În cererea de informații pe care o adresați, vă rugăm să precizați numele și prenumeledata nașteriiorașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică, și eventuale date de contact.

 

  • În contextul creat, în prima jumătate a anului 2014, prin răspândirea febrei hemoragice de tip EBOLA în Africa de Vest, cetăţenii străini care s-au aflat în această perioadă în Guineea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria sunt rugaţi să depună cererile de viză de intrare în România prin intermediul portatului eVisa, disponibil la adresa http://evisa.mae.ro/home. În cazul în care nu beneficiaţi de acces la INTERNET, pentru a efectua această operaţiune , vă rugăm să ne contactaţi pentru a vă comunica data la care solicitarea dumneavoastră de viză va putea fi depusă personal. Totodată, vă rugăm să aveţi în vedere că termenul de soluţionare a cererilor de vize poate fi prelungit.

 

  • Începând cu data de 12 august 2014, datorită pandemiei de poliomielită din Pakistan, Camerun şi Republica Arabă Siriană, cetăţenii străini care doresc să solicite vize de intrare în România şi care călătoresc din cele trei state (inclusiv străinii care au reşedinţa în aceste state şi doresc să călătorească în România), vor fi obligaţi să prezinte documente care probează vaccinarea împotriva poliomielitei.

Neprezentarea unei astfel de dovezi va conduce la refuzul acordării vizei de intrare în România, datorită necesităţii de prevenire a oricăror riscuri la adresa sănătăţii publice.

 

Duminică, 26 martie 2017, manifestare ocazionată de împlinirea a 10 ani de la înființarea cursului LCCR

20.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano găzduiește duminică, 26 martie a.c., orele 14.30, o dezbatere pe tema impactului educativ…

Sâmbătă, 18 martie 2017, seară de muzică și poezie în amintirea lui Liviu Nechita

17.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano organizează sâmbătă, 18 martie a.c., orele 18.00, o seară de muzică și poezie în…

Participarea Consulatului General al României la Milano la Festivalul Francofoniei

14.03.2017

Luni, 13 martie a.c., țara noastră fost prezentă la Festivalul Francofoniei, organizat anul acesta de către Consulatul General al …