Actualitatea consulatului

Celebrarea Zilei Naționale a Romaniei

La 2 decembrie, CGR Milano a organizat, la Hotel Melia, tradiționala recepție diplomatică pentru celebrarea Zilei Naționale a Romaniei. Au luat cuvântul George Gabriel Bologan, Ambasadorul Romaniei în Italia, Tiberiu Mugurel Dinu, consulul general la Milano.

Au răspuns invitației, membri ai corpului consular din Lombardia, reprezentanți ai autorităților locale, personalități politice, reprezentanți ai mediului academic şi de afaceri. Semnificativă a fost participarea membrilor comunității românești din zona de competență și ai reprezentanților clerului, artiști, medici, reprezentanți ai mediului universitar din Milano și studenți, cadre didactice, oameni de cultură şi de afaceri. Pe parcursul derulării evenimentului, artiști români stabiliți în Italia, dar și artiști italieni rezidenți în România au susținut un recital inedit. Evenimentul organizat a fost un moment propice reluarii legăturilor cu exponenții comunității române.

În discursul șefului de misiune a fost evocat parcursul istoric și spiritul de solidaritate al statului acreditar și țara noastră, în contextul eforturilor depuse de către ambele națiuni pentru a împlini ideea de unitate și independență.

Diplomatul român a remarcat, în contextul aniversării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Italia, că raporturile dintre cele două țări se află într-o continuă ascensiune. România a beneficiat mereu de sprijinul constant al Italiei pentru îndeplinirea obiectivelor sale majore. Cea mai numeroasă comunitate românească din afara granițelor țării este rezidentă în Peninsulă, fapt care conferă un motiv suplimentar pentru întărirea legăturilor create și fructificarea lor prin dialog la nivel cultural, social și economic, conferind o dimensiune specială relației noastre bilaterale.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…