Actualitatea consulatului

Participarea consulului general Adrian Georgescu la prezentarea de carte românească la Cremona

Consulul general Adrian Georgescu a participat la manifestarea literar-istorică "Petru Ilieșu e la sua Romania, a trent'anni dalla Rivoluzione" (Petru Ilieșu și România sa, la treizeci de ani de la Revoluție), organizată de Asociația română Orrizzonti Latini, Asociația culturală ADAFA și Clubul Rotary din Cremona .

Evenimentul a avut loc la 28 septembrie 2019 la Muzeul Arheologic din Cremona, sub patronajul Consulatului General al României la  Milano.

A fost prezent poetul Petru Ilieșu care, alături de operele sale literare, s-a remarcat printr-o serie de acte de mare cura, jn perioada anterioară revoluției  și a evenimentelor din decembrie 1989 din România.

El a împărtășit celor prezenți experiența sa din acele vremuri și a recitat câteva poezii din culegerea realizată și lansată cu această ocazie.

La rândul său, Adrian Georgescu, contemporan cu poetul, a evocat momentele de înaltă tensiune din acele vremuri.A apreciat totodată activitatea culturală și civică a scriitorului, fondator al Fundației Timișoara și iniţiator al proiectului Timișoara Open Art City.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Stare de urgență în Italia pentru prezența Coronavirus

10.02.2020

Începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de…

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…