Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige

Consulul general Adrian Georgescu s-a întâlnit duminică, 22 septembrie 2019, cu membri ai comunității române din Trentino Alto Adige. Întâlnirea a avut loc la Biserica Română Greco-Catolică din Bolzano, la sfârșitul slujbei duminicale.

Obiectivul principal al vizitei a fost înființarea a 3 secții de votare în orașele Bolzano, Rovereto și Cles, în perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale, din noiembrie 2019. Locațiile au fos alese ca urmare a solicitărilor cetățenilor români rezidenți în aceste orașe.

Adrian Georgescu a profitat de ocazie pentru a face cunoscute principalele servicii consulare oferite de către oficiul consular cetățenilor români. I-a sfătuit de asemenea pe cei care nu au acte de călătorie sau acestea sunt expirate să se programeze din timp pentru întocmirea lor, pentru evitarea aglomerațiilor din perioada concediilor și sărbătorilor.

Cu prilejul vizitei, Adrian Georgescu a participat, alături de reprezentanții comunității, la festivitatea organizată de către Maurizio Passerotti, Consulul Onorific al României din Trento, cu ocazia încheierii mandatului său.                                         

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…

Celebrarea Zilei Naționale a Romaniei

03.12.2019

La 2 decembrie, CGR Milano a organizat, la Hotel Melia, tradiționala recepție diplomatică pentru celebrarea Zilei…