Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”. Manifestarea a avut loc la Palazzo Comunale din Cremona - Salone dei Quadri și a fost promovată de către Centro Incontri Diplomatici și FE.N.CO(Federația Diplomaților și Consulilor Străini din Italia), în parteneriat cu Lions Club Cremona Europea și Rotary Club Cremona. Ea a beneficiat de patronajul Parlamentului European, Ministerului Bunurilor și Activităților Culturale din Italia, Prefecturii și Primăriei din Cremona, Consiliului Regional Lombardia, a numeroase fundații, organizații, federații, camere de comerț și, nu în ultimul rând, al Consulatului General al României din Milano.

Conferința a avut ca scop promovarea unui proiect de diplomație cuturală dedicat artei producerii de viori la Cremona, oraș în care au trăit și s-au remarcat acum câteva secole marii maeștri lutieri Niccolò Amati, Bartolomeo Guarneri, Andrea Guarneri “del Gesù” și Antonio Stradivarius.

Au fost prezenți consulii generali din Austria, Bulgaria, Franța, Japonia, Mexic, Portugalia, România, Elveția, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Slovacia, Argentina, Columbia, Coreea de Sud, Rusia, Spania, SUA și Germania.

Au relatat Prof. Emanuele Bettini, Președintele Centro Incontri Diplomatici, Gianvico Camisasca, Vicepreședintele FE.N.CO, reprezentanți ai autorităților, ai instituțiilor de artă și cultură, ai altor entități regionale și locale și ai Corpului Consular din Milano și Lombardia.

În cuvântul său, Adrian Georgescu a arătat că orașul Cremona s-a remarcat prin tradiția făuririi de viori, devenind o adevărată capitală mondială în domeniu, încă din perioada Renașterii. A subliniat de asemenea importanța unor astfel de inițiative în schimburile culturale dintre țări, între diferitele școli care promovează artele și tradițiile naționale. A amintit în acest sens că și România se poate înscrie pe deplin în această tradiție, prin reastauratorul de viori Alexandru Ozon, maestru recunoscut pe plan internațional.

În încheiere, a avut loc un recital susținut de violonista Aurelia Macovei din Republica Moldova, cu un repretoriu al clasicilor Johann Sebastian Bach, Niccolo Paganini, Pietro Locatelli.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT!

09.12.2019

Vineri, 13 decembrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care o va…

Eveniment tradițional la Milano

18.11.2019

La 16 noiembrie a.c., spațiul cultural ”Fabrica del Vapore” din Milano a fost locul de desfășurare a evenimentului…

EVENIMENT LITERAR

14.10.2019

Luni, 21 octombrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care îl …

Participarea consulului general Adrian Georgescu la prezentarea de carte românească la Cremona

28.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat la manifestarea literar-istorică "Petru Ilieșu e la sua Romania, a…