Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”, la Cremona

Consulul general Adrian Georgescu a participat marți, 17 septembrie 2019, la evenimentul “LIUTERIA E DIPLOMAZIA”. Manifestarea a avut loc la Palazzo Comunale din Cremona - Salone dei Quadri și a fost promovată de către Centro Incontri Diplomatici și FE.N.CO(Federația Diplomaților și Consulilor Străini din Italia), în parteneriat cu Lions Club Cremona Europea și Rotary Club Cremona. Ea a beneficiat de patronajul Parlamentului European, Ministerului Bunurilor și Activităților Culturale din Italia, Prefecturii și Primăriei din Cremona, Consiliului Regional Lombardia, a numeroase fundații, organizații, federații, camere de comerț și, nu în ultimul rând, al Consulatului General al României din Milano.

Conferința a avut ca scop promovarea unui proiect de diplomație cuturală dedicat artei producerii de viori la Cremona, oraș în care au trăit și s-au remarcat acum câteva secole marii maeștri lutieri Niccolò Amati, Bartolomeo Guarneri, Andrea Guarneri “del Gesù” și Antonio Stradivarius.

Au fost prezenți consulii generali din Austria, Bulgaria, Franța, Japonia, Mexic, Portugalia, România, Elveția, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Slovacia, Argentina, Columbia, Coreea de Sud, Rusia, Spania, SUA și Germania.

Au relatat Prof. Emanuele Bettini, Președintele Centro Incontri Diplomatici, Gianvico Camisasca, Vicepreședintele FE.N.CO, reprezentanți ai autorităților, ai instituțiilor de artă și cultură, ai altor entități regionale și locale și ai Corpului Consular din Milano și Lombardia.

În cuvântul său, Adrian Georgescu a arătat că orașul Cremona s-a remarcat prin tradiția făuririi de viori, devenind o adevărată capitală mondială în domeniu, încă din perioada Renașterii. A subliniat de asemenea importanța unor astfel de inițiative în schimburile culturale dintre țări, între diferitele școli care promovează artele și tradițiile naționale. A amintit în acest sens că și România se poate înscrie pe deplin în această tradiție, prin reastauratorul de viori Alexandru Ozon, maestru recunoscut pe plan internațional.

În încheiere, a avut loc un recital susținut de violonista Aurelia Macovei din Republica Moldova, cu un repretoriu al clasicilor Johann Sebastian Bach, Niccolo Paganini, Pietro Locatelli.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…

Celebrarea Zilei Naționale a Romaniei

03.12.2019

La 2 decembrie, CGR Milano a organizat, la Hotel Melia, tradiționala recepție diplomatică pentru celebrarea Zilei…