Actualitatea consulatului

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în evoluție. Manifestarea s-a desfășurat la Fabrica del Vapore, locație destinată proiectelor artistice milaneze naționale și internaționale.

Acest an, festivalul a reunit 22 de artiști din trei continente: Eupora, Asia și Africa. Inedită a fost participarea Chinei, cu expoziția lui Ma Cong, artist care a expus și în deschiderea Bienalei de la Veneția. Festivalul se bucură de patronajul Primăriei Milano, ajungând la o experiență de șase ani.

Pe parcursul a 12 zile, publicul milanez a putut admira programe de dans, expoziții, documentare, spectacole în aer liber, performanțe teatrale, prezentări de carte. Doritorii au putut participa la workshop-uri tematice, interviuri cu artiștii implicați în proiectul Contaminafro și au degustat un bufet internațional.

Manifestarea a adus în atenția publicului milanez doi artiști români, stabiliți în capitala lombardă: Lavinia Rotocol și Laurențiu Adrian Craioveanu.  

În deschidere au luat cuvântul reprezentanți ai autorităților locale, viceprimarul Ana Scavuzzo, reprezentanți diplomatici ai Africii și Chinei. Oficiul consular român a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff care a felicitat organizatorii pentru cooptarea reprezentanților români în acest proiect, cu speranța ca această a VI-a ediție să reprezinte doar începutul unei interesante colaborări culturale prin promovarea și mai multor proiecte artistice și culturale românești.

Festivalul a fost deschis publicului în intervalul 18-29 iunie.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT!

09.12.2019

Vineri, 13 decembrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care o va…

Eveniment tradițional la Milano

18.11.2019

La 16 noiembrie a.c., spațiul cultural ”Fabrica del Vapore” din Milano a fost locul de desfășurare a evenimentului…

EVENIMENT LITERAR

14.10.2019

Luni, 21 octombrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care îl …

Participarea consulului general Adrian Georgescu la prezentarea de carte românească la Cremona

28.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat la manifestarea literar-istorică "Petru Ilieșu e la sua Romania, a…