Actualitatea consulatului

Participarea unui consul român la prezentarea proiectului ”100 de experte-femeile în politica internațională”

La 19 martie a.c., la sediul Institutului de Studii Politice Internaționale din Milano (ISPI) a avut loc prezentarea proiectului 100 de experte-femeile în politica internațională. Evenimentul a fost promovat și susținut de către Fundația Bracco-organizație care are ca scop promovarea excelenței în cultură, artă și știință, cu o specifică atenție către universul feminin și către tineri.

Au transmis saluturile oficiale vicepreședintele ISPI, Paolo Magri, și președinta Fundației Bracco, Diana Bracco. Au conferențiat pe domenii specifice (studii internaționale, economice și sociale), profesoare universitare și cercetătoare de la universități precum The Aspen Institute, Universitatea de Studi din Milano, Stanford University, Universitatea din Bologna, Universitatea Bicocca din Milano și LUISS Roma (Universitatea Internațională de Studii Sociale ”Guido Carli”). În legătură directă din Bruxelles, au intervenit: președinta Reprezentanței Comisiei Europene în Italia, Beatrice Covassi și reprezentanta pentru cultură din cadrul Comisiei Europene, Erminia Sciacchitano. Evenimentul a fost moderat de jurnalista Marilisa Palumbo, Corriere della Sera. Din partea oficiului consular din Milano, a răspuns invitației, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Toate expunerile au subliniat preocupările actuale cu care se confruntă Europa, atât din punct de vedere economic, dar și social și cultural, proiectele viitoare, problema Brexit. A fost evidențiată și necesitatea intervențiilor la nivelul proiectelor naționale, pentru o bună cooperare între statele membre.Toate temele atinse au manifestat o preocupare, națională și europeană, pentru paritatea genurilor și egalitatea de șanse.

Proiectul ”100 experte” a fost lansat în 2016 cu suportul Reprezentanței Comisiei Europene în Italia. Colaboratori sunt Institutul de cercetare independentă, Observatorul din Pavia, Asociația jurnalistelor, Gi.U.Li.A, cu participarea științifică ISPI Milano. Programul propune o bază de date online cu 100 de indicative oficiale a 100 de femei, experte STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), reprezentând sectoare strategice pentru dezvoltarea economică și socială italiană.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…