Actualitatea consulatului

Întâlnire de lucru a consulului român cu reprezentantul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia

La 8 martie a.c., a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentantului oficiului consular din Milano cu delegatul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia.

Inițiativa aparține autorităților regionale italiene care, în contextul noului mandat administrativ și al Președinției României la Consiliul UE, doresc să revizuiască relațiile cu reprezentanții autorităților străine, în speță, CGR Milano și comunitatea română rezidentă în Lombardia.

La întâlnire au participat Bruno Galli, reprezentantul pentru cultură, Massimiliano Ferrari, jurnalist, delegat OSCE, iar din partea oficiului consular din Milano, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Tema discuțiilor s-a axat pe propuneri de colaborare în domeniul cultural, dar și în plan social, turistic și economic. Diplomatul român a propus trei categorii de proiecte care se pot desfășura în spațiile Regiunii și care implică întâlniri de lucru cu reprezentanții clerului, propuneri cu caracter turistic și cultural și proiecte artistice cu patronajul ambelor instituții. După aprobarea propunerilor de către președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, partenerii proiectelor vor face demersuri pentru îndeplinirea acestora pentru anul în curs.

Finalitatea acestor demersuri este promovarea diplomaţiei publice și culturale româneşti și a unei imagini realiste a României contemporane, implicând instituții partenere din România, dar și români rezidenți în teritoriu, în funcție de domeniile de competență.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…