Actualitatea consulatului

Întâlnire de lucru a consulului român cu reprezentantul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia

La 8 martie a.c., a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentantului oficiului consular din Milano cu delegatul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia.

Inițiativa aparține autorităților regionale italiene care, în contextul noului mandat administrativ și al Președinției României la Consiliul UE, doresc să revizuiască relațiile cu reprezentanții autorităților străine, în speță, CGR Milano și comunitatea română rezidentă în Lombardia.

La întâlnire au participat Bruno Galli, reprezentantul pentru cultură, Massimiliano Ferrari, jurnalist, delegat OSCE, iar din partea oficiului consular din Milano, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Tema discuțiilor s-a axat pe propuneri de colaborare în domeniul cultural, dar și în plan social, turistic și economic. Diplomatul român a propus trei categorii de proiecte care se pot desfășura în spațiile Regiunii și care implică întâlniri de lucru cu reprezentanții clerului, propuneri cu caracter turistic și cultural și proiecte artistice cu patronajul ambelor instituții. După aprobarea propunerilor de către președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, partenerii proiectelor vor face demersuri pentru îndeplinirea acestora pentru anul în curs.

Finalitatea acestor demersuri este promovarea diplomaţiei publice și culturale româneşti și a unei imagini realiste a României contemporane, implicând instituții partenere din România, dar și români rezidenți în teritoriu, în funcție de domeniile de competență.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

10.04.2019

În conformitate cu dispozițiile legale, în intervalul 26 aprilie - 1 mai 2019, zile de sărbătoare legală,…

EVENIMENT CULTURAL: apariții literare sub semnul Editurii Rediviva din Milano

08.04.2019

Editura Rediviva din Milano vă invită, pe 13 aprilie și 16 aprilie a.c. la două inițiative culturale inportante. Sâm…

EVENIMENT CULTURAL: Festival internațional de poezie la Como

08.04.2019

În intervalul 12-14 aprilie a.c., la Como și Milano, în locațiile indicate pe afișul evenimentului, se va desfășura…

Programul de Tabere „ARC” - 2019

08.04.2019

Vă informăm că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează cea de-a unsprezecea ediţie consecutivă a…