Actualitatea consulatului

Consulul român a participat la sărbătoarea Mărțișorului în comunitatea cremoneză

La 2 martie a.c., asociația română din Cremona, Orizzonti Latini, a organizat evenimentul, "Sărbătoarea Marțișorului. Poveștile lui Ion Creangă". Întâlnirea a fost posibilă datorită colaborării cu Mica Bibliotecă  din Cremona, instituție care a găzduit sărbătoarea. Manifestarea s-a bucurat de patronajul Consulatului Român din Milano și al Primăriei din Cremona.

Printre prezențele instituționale amintim reprezentanta pentru cultură din cadrul primăriei locale, responsabilul delegat din partea bibliotecii gazdă. Oficiului consular din Milano a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Eveminentul a fost dedicat celor mici, programul cuprinzând lectura poveștilor "Capra cu trei iezi" și "Punguța cu doi bani " de Ion Creangă, citite în limba originală și în traducere, cu retroproiectarea diapozitivelor. În partea a doua, laboratorul de mărțișoare a adus împreună copiii români, italieni și de alte naționalități de la școala primară cremoneză. Responsabili pentru acest proiect au fost reprezentanții asociației române din teritoriu.

În dialogul purtat cu reprezentanții bibliotecii și ai autorităților locale, consulul român a reluat discuțiile cu privire la introducerea în sistemul online al bibliotecii a unor cărți pentru copii în limba română, acestea putând fi ulterior accesate de către orice persoană interesată din teritoriul provinciei Cremona.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

10.04.2019

În conformitate cu dispozițiile legale, în intervalul 26 aprilie - 1 mai 2019, zile de sărbătoare legală,…

EVENIMENT CULTURAL: apariții literare sub semnul Editurii Rediviva din Milano

08.04.2019

Editura Rediviva din Milano vă invită, pe 13 aprilie și 16 aprilie a.c. la două inițiative culturale inportante. Sâm…

EVENIMENT CULTURAL: Festival internațional de poezie la Como

08.04.2019

În intervalul 12-14 aprilie a.c., la Como și Milano, în locațiile indicate pe afișul evenimentului, se va desfășura…

Programul de Tabere „ARC” - 2019

08.04.2019

Vă informăm că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează cea de-a unsprezecea ediţie consecutivă a…