Actualitatea consulatului

Consulul român a participat la sărbătoarea Mărțișorului în comunitatea cremoneză

La 2 martie a.c., asociația română din Cremona, Orizzonti Latini, a organizat evenimentul, "Sărbătoarea Marțișorului. Poveștile lui Ion Creangă". Întâlnirea a fost posibilă datorită colaborării cu Mica Bibliotecă  din Cremona, instituție care a găzduit sărbătoarea. Manifestarea s-a bucurat de patronajul Consulatului Român din Milano și al Primăriei din Cremona.

Printre prezențele instituționale amintim reprezentanta pentru cultură din cadrul primăriei locale, responsabilul delegat din partea bibliotecii gazdă. Oficiului consular din Milano a fost reprezentat de Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Eveminentul a fost dedicat celor mici, programul cuprinzând lectura poveștilor "Capra cu trei iezi" și "Punguța cu doi bani " de Ion Creangă, citite în limba originală și în traducere, cu retroproiectarea diapozitivelor. În partea a doua, laboratorul de mărțișoare a adus împreună copiii români, italieni și de alte naționalități de la școala primară cremoneză. Responsabili pentru acest proiect au fost reprezentanții asociației române din teritoriu.

În dialogul purtat cu reprezentanții bibliotecii și ai autorităților locale, consulul român a reluat discuțiile cu privire la introducerea în sistemul online al bibliotecii a unor cărți pentru copii în limba română, acestea putând fi ulterior accesate de către orice persoană interesată din teritoriul provinciei Cremona.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…