Actualitatea consulatului

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la sărbătoarea Mărțișorului la Milano

La 24 februarie a.c., Consulatul General al României la Milano a sărbătorit Primăvara din Balcani în alb și roșu  alături de comunitățile bulgare, moldovenești și macedonene. Evenimentul, ajuns la a III-a ediție, a avut loc în centrul orașului Milano, în spațiul pus la dispoziție de primărie.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Italo Român din Milano, președinte Violeta Popescu, împreună cu Centrul cultural Qui Bulgaria, Școala Bulgară di Milano, Institutul Bulgar de Cultură de la Roma, asociația Vatra Neamului, asociația macedoneană Il Ponte di Pietra. Manifestarea s-a bucurat de patronajul consulatelor generale ale României, Moldovei și Bulgariei, precum și de patronajul Primăriei din Milano, Municipiul 1.

Mesajul autorităților locale a fost transmis de către Diana De Marchi, președinta Comisiei drepturi civile și egalitatea șanselor, și de Luca Foschi, reprezentantul pentru cultură din cadrul primăriei. Au participat consulul general al Bulgariei, iar din partea CGR Milano, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Manifestarea a fost structurată din două momente: laboratorul de confecționare a mărțișoarelor, destinat celor mici, unde Bulgaria, Republica Moldova și România au concurat pentru titlul de cel mai reprezentativ mărțișor. Laboratorul românesc a fost coordonat de profesoara LCCR, Delia Elena Dumitrică. În partea a doua, țările participante au pus în scenă dansuri și scenete dedicate obiceiurilor primăverii, momente muzicale. Partea artistică românească a fost asigurată de către Bogdan Mitelu.

Această inițiativă, creată în urma recunoașterii obiceiului Mărțișorului ca Patrimoniu UNESCO, dorește să deschidă noi căi de dialog și posibilități de întâlnire a multiculturalismului.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

10.04.2019

În conformitate cu dispozițiile legale, în intervalul 26 aprilie - 1 mai 2019, zile de sărbătoare legală,…

EVENIMENT CULTURAL: apariții literare sub semnul Editurii Rediviva din Milano

08.04.2019

Editura Rediviva din Milano vă invită, pe 13 aprilie și 16 aprilie a.c. la două inițiative culturale inportante. Sâm…

EVENIMENT CULTURAL: Festival internațional de poezie la Como

08.04.2019

În intervalul 12-14 aprilie a.c., la Como și Milano, în locațiile indicate pe afișul evenimentului, se va desfășura…

Programul de Tabere „ARC” - 2019

08.04.2019

Vă informăm că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează cea de-a unsprezecea ediţie consecutivă a…