Actualitatea consulatului

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la sărbătoarea Mărțișorului la Milano

La 24 februarie a.c., Consulatul General al României la Milano a sărbătorit Primăvara din Balcani în alb și roșu  alături de comunitățile bulgare, moldovenești și macedonene. Evenimentul, ajuns la a III-a ediție, a avut loc în centrul orașului Milano, în spațiul pus la dispoziție de primărie.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Italo Român din Milano, președinte Violeta Popescu, împreună cu Centrul cultural Qui Bulgaria, Școala Bulgară di Milano, Institutul Bulgar de Cultură de la Roma, asociația Vatra Neamului, asociația macedoneană Il Ponte di Pietra. Manifestarea s-a bucurat de patronajul consulatelor generale ale României, Moldovei și Bulgariei, precum și de patronajul Primăriei din Milano, Municipiul 1.

Mesajul autorităților locale a fost transmis de către Diana De Marchi, președinta Comisiei drepturi civile și egalitatea șanselor, și de Luca Foschi, reprezentantul pentru cultură din cadrul primăriei. Au participat consulul general al Bulgariei, iar din partea CGR Milano, Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Manifestarea a fost structurată din două momente: laboratorul de confecționare a mărțișoarelor, destinat celor mici, unde Bulgaria, Republica Moldova și România au concurat pentru titlul de cel mai reprezentativ mărțișor. Laboratorul românesc a fost coordonat de profesoara LCCR, Delia Elena Dumitrică. În partea a doua, țările participante au pus în scenă dansuri și scenete dedicate obiceiurilor primăverii, momente muzicale. Partea artistică românească a fost asigurată de către Bogdan Mitelu.

Această inițiativă, creată în urma recunoașterii obiceiului Mărțișorului ca Patrimoniu UNESCO, dorește să deschidă noi căi de dialog și posibilități de întâlnire a multiculturalismului.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…