Actualitatea consulatului

Consulatul General al României la Milano a sărbătorit Ziua Culturii Naționale

La 20 ianuarie a.c., Consulatul General al României la Milano a sărbătorit, la sediul consulatului, Ziua Culturii Naționale. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu Asociația IH.th.IS-Cassano d'Adda, poetul Viorel Boldiș și Parohia Română Ortodoxă din Cassano d'Adda.

Sala consulatului a devenit neîncăpătoare pentru numerosul public de tineri români. Aceștia au participat activ la eveniment cu recitaluri de poezii în limba română, dedicate comemorării zilei de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu. Din partea oficiului consular a participat consulul Iulia Cupșa Kiseleff, care a transmis mesajul instituțional.

În program au urmat retropoiecții, recital de poezii Viorel Boldiș, momente muzicale susținute de grupul Sunday Feeling, solistă Casiana Danci. Poeziile lui Eminescu, Coșbuc și Traian Dorz au fost recitate de către copiii grupului Oastea Domnului din Bergamo.

Seara culturală a dovedit și în acest an faptul că tinerii români născuți sau școlarizați în străinătate nu doresc să piardă contactul prețios cu rădăcinile culturale românești, recunoscute deja la nivel internațional. Motto-ul din acest an a subliniat ideea mobilizatoare a priectului : Patriotismul, cu toate acestea, nu este iubirea țărânei, ci iubirea trecutului. Fără cultul trecutului nu există iubirea de țară.- Mihai Eminescu.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…