Actualitatea consulatului

Artiști români pe scena din Monza

În intervalul 14 ianuarie - 8 aprilie a.c.,  Asociația Prietenii muzicii din Monza, în colaborare cu autoritățile locale, organizează a 24-a ediție a Festivalului Concerte la Monza. Unul din spectacolele organizate, cel din 20 ianuarie a.c., a fost dedicat artiștilor români, Manuela și Dragoș Mihăilescu.

Asociația italiană este una dintre cele mai active din teritoriu, inițiatoare a numeroase proiecte în colaborare cu artiști italieni și străini. La programul propus de interpreții români au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai comunității române, iubitori de cultură. Din partea CGR Milano, a răspuns invitației Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

Oaspeții români au propus un vast repertoriu pentru pian la patru mâini și pentru două piane compoziții de F.Schubert, S.V.Rachmaninov, W.A.Mozart, M.Ravel.

Cei doi artiști au urmat cursurile Conservatorului Ciprian Porumbescu din București, obținând recenzii pozitive din partea presei internaționale în țările în care au concertat. Manuela Mihăilescu a obținut doctoratul la Universitatea de Muzică din București, cu specializarea în muzică clasică spaniolă la Conservatoul de Muzică din Madrid. Originari din Timișoara, cei doi muzicieni au multiple colaborări cu orchestre renumite, fiind câștigători ai numeroaselor premii în domeniu.

Programul prezentat s-a bucurat de un real succes în rândul publicului italian, deschizându-se oprtunitățile unei noi colaborări pe piața muzicală italiană, cu beneficiul deplinei cooperări a oficiului consular din Milano.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…