Actualitatea consulatului

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la festivalul de scurtmetraje ”Memory Against Inhumanity-Mai piu”

La 28 ianuarie a.c., Universitatea de Studii din Milano-Bicocca a găzduit festivitatea de premiere a concursului Memory Against Inhumanity-Mai piu. Manifestarea s-a bucurat de patronajul mai multor state, printre care și cel al României, prin oficiului consular din Milano.

În concurs au intrat numeroase scurtmetraje, opere ale elevilor de liceu din state precum România, Grecia, Slovenia și Italia. Inumanitatea a fost tema propusă, obiectiv care intră în consonanță directă cu data de 27 ianuarie, decretată Zi a Memoriei. Moderatorul evenimentului a fost cunoscuta jurnalistă italiană, Adriana Pannitteri.

Promotorul proiectului este asociația Netforpp Europp care, alături de acest concurs cinematografic, a propus tinerilor din țările participante studii interesante cu impact în cadrul psihiatriei psihodinamice. Întreg programul s-a bucurat de sprijinul și finanțarea Uniunii Europene.

Au reprezentat România : Liceul cu Program Sportiv, Suceava- cu scurtmetrajul Forget me not! și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu,Timișoara- cu scurtmetrajul Ekaterina. Proiectul Ekaterina a fost cel premiat. Distincțiile au fost acordate de către reprezentanții diplomatici prezenți: fostul ambasador italian în Grecia, consulul general onorific al Sloveniei, reprezentantul oficului consular al Greciei. Din partea CGR Milano a participat Iulia Cupșa Kiseleff, consul.

În contextul declarării zilei de 27 ianuarie, Zi a Memoriei, acestă inițiativă cinematografică dorește să readucă în contextul european actual analogia unor acțiuni umane degradante și atroce ale trecutului. Mesajul transmis este cel al unor tineri către generația tânără și nu numai, cu intenția prevenirii comiterii unor fapte injuste în raport cu demnitatea și suveranitatea drepturilor oricărui cetățean. În paralel, la Palatul de Justiție din Milano, este accesibilă publicului expoziția care ilustrează persecutarea bolnavilor psihici și invalizilor în perioada Germaniei național socialiste.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…