Actualitatea consulatului

Adrian Georgescu a participat la Conferința „România, între istorie și spiritualitate", dedicată Centenarului Marii Uniri

La 14 decembrie 2018, consulul general Adrian Georgescu a participat la  Conferința „România, între istorie și spiritualitate", dedicată Centenarului Marii Uniri. Conferința a fost organizată de preotul Ionuț Radu, paroh al nou-înființatei parohii „Sf. Ghervasie, Protasie, Nazarie, Chelsie și Sfânta Parascheva" – Milano 2. Evenimentul a marcat totodată deschiderea oficială a acestei comunități.

Manifestarea culturală a fost deschisă de către Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a prezentat, succint, contribuția Bisericii la înfăptuirea Marii Uniri și jertfa făuritorilor acesteia.

Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, oaspetele de onoare al acestui eveniment, a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care a susținut prima prelegere a manifestării .

În cadrul conferinței, moderată de către Traian Valdman, paroh al Parohiei Milano 1, au susținut prelegeri  Prof. Bogdan Tătaru-Cazaban, din partea Institutului Istoriei Religiilor-Academia Română, Adalberto Mainardi, preot la Comunitatea din Bose și Robert Romulus Popa, parohul comunității greco-catolice din Milano.

În cuvântul său, Adrian Georgescu a evocat marele act istoric de acum 100 de ani, menționând că o serie de evenimente, conferințe și expoziții au fost dedicate, cu sprijinul consulatului, acestei glorioase pagini de istorie. A arătat că acestă conferință, “România între istorie și spiritualitate”, aduce în atenția noastră două teme foarte importante, două puncte cardinale ale identității culturii noastre: la 1 Decembrie se aniversează Marea Unire, la 30 noiembrie se sărbătorește Sfântul Andrei, patronul României.

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Participarea consulului român la prezentarea proiectului ”100 de experte-femeile în politica internațională”

19.03.2019

La 19 martie a.c., la sediul Institutului de Studii Politice Internaționale din Milano (ISPI) a avut loc prezentarea…

Întâlnire de lucru a consulului român cu reprezentantul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia

08.03.2019

La 8 martie a.c., a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentantului oficiului consular din Milano cu delegatul pentru…

Consulul român a participat la sărbătoarea Mărțișorului în comunitatea cremoneză

04.03.2019

La 2 martie a.c., asociația română din Cremona, Orizzonti Latini, a organizat evenimentul, "Sărbătoarea Marțișorului. …

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la sărbătoarea Mărțișorului la Milano

25.02.2019

La 24 februarie a.c., Consulatul General al României la Milano a sărbătorit Primăvara din Balcani în alb și roșu …