Actualitatea consulatului

Adrian Georgescu a participat la Conferința „România, între istorie și spiritualitate", dedicată Centenarului Marii Uniri

La 14 decembrie 2018, consulul general Adrian Georgescu a participat la  Conferința „România, între istorie și spiritualitate", dedicată Centenarului Marii Uniri. Conferința a fost organizată de preotul Ionuț Radu, paroh al nou-înființatei parohii „Sf. Ghervasie, Protasie, Nazarie, Chelsie și Sfânta Parascheva" – Milano 2. Evenimentul a marcat totodată deschiderea oficială a acestei comunități.

Manifestarea culturală a fost deschisă de către Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a prezentat, succint, contribuția Bisericii la înfăptuirea Marii Uniri și jertfa făuritorilor acesteia.

Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, oaspetele de onoare al acestui eveniment, a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care a susținut prima prelegere a manifestării .

În cadrul conferinței, moderată de către Traian Valdman, paroh al Parohiei Milano 1, au susținut prelegeri  Prof. Bogdan Tătaru-Cazaban, din partea Institutului Istoriei Religiilor-Academia Română, Adalberto Mainardi, preot la Comunitatea din Bose și Robert Romulus Popa, parohul comunității greco-catolice din Milano.

În cuvântul său, Adrian Georgescu a evocat marele act istoric de acum 100 de ani, menționând că o serie de evenimente, conferințe și expoziții au fost dedicate, cu sprijinul consulatului, acestei glorioase pagini de istorie. A arătat că acestă conferință, “România între istorie și spiritualitate”, aduce în atenția noastră două teme foarte importante, două puncte cardinale ale identității culturii noastre: la 1 Decembrie se aniversează Marea Unire, la 30 noiembrie se sărbătorește Sfântul Andrei, patronul României.

 

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare”

27.06.2019

La 26 iunie 2019, consulul general Adrian Georgescu a participat la conferința ”Nutriția și bolile cardiovasculare: o…

Consulul Iulia Cupșa Kiseleff a participat la întâlnirile pentru priectul APPROACH-platforma pentru cetățenii europeni mobili

25.06.2019

În decursul lunii iunie și iulie a.c., administrația publică din Milano a propus noi întâlniri pentru…

Consulul general Adrian Georgescu a participat la hramul Parohiei „Toți Sfinții” din Monza

24.06.2019

În prima Duminică după Rusalii, la 23 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă a prăznuit „Duminica Tuturor Sfinților”, …

Participarea artiștilor români la „Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro Milano”

19.06.2019

La 18 iune a.c., a avut loc, la Milano, deschiderea Festivalului Culturii Contemporane-Contaminafro-identitate în…