Actualitatea consulatului

Consulul general Adrian Georgescu a participat la prezentarea memoriilor primului cardinal român, Iuliu Hossu, la Milano

Luni, 13 martie a.c., în sala Sant'Ambrogio, din complexul parohial cu același nume din Milano, a avut loc prezentarea cărții La nostra fede è la nostra vita, carte care cuprinde cele trei caiete de memorii ale primului cardinal român, Iuliu Hossu. Evenimentul a fost organizat de Parohia Română Unită, Sfântul Nicolae - Milano, cu sprijinul părintelui protopop Robert Popa.

La eveniment au participat și au avut intervenții Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, domnul Liviu-Petru Zăpârțan, domnul Adrian Georgescu, Consul general al României la Milano, Monsenior Luca Bressan, vicar episcopal și Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparh greco-catolic de Cluj-Gherla.

Domnul Consul general a subliniat importanța pe care a avut-o Cardinalul Hossu pentru poporul român, pentru realizarea României Mari. A pus în lumina această figura emblematică a poporului român, care a păstrat cu demnitate un echilibru, fără a cădea în diferitele divergențe politice ale timpului. Din materialul publicat răzbate sentimentul de iubire pe care tânărul episcop, de atunci, al Clujului a avut-o pentru propria-ai biserică și pentru poporul său.

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun a vorbit despre identitatea poporului român, una, care din păcate, tinde să se autoizoleze. Domnul Zăpârțan a exaltat figura Cardinalului Hossu, considerându-l un exponent de bază în formarea identității românești chiar și intr-un context total neprielnic, perioada 1940-1944.

Monseniorul Luca Bressan, vicar episcopal al Arhidiecezei de Milano, a subliniat importanța prezenței Bisericii greco-catolice române pe teritoriul milanez, amintind de activitatea părintelui greco-catolic Mircea Clinet (primul preot al românilor din Milano) între anii 1963-1975.

Preasfințitul Crihalmeanu a fost cel care a prezentat istoricul cărții, dar și aspecte spirituale ale vieții Cardinalului Hossu. Ideea de bază generată de intervențiile partcipanților a punctat rolul bisericilor de rit propriu în activitatea ecumenică, atât de necesară creștinismului contemporan.

Duminică, 26 martie 2017, manifestare ocazionată de împlinirea a 10 ani de la înființarea cursului LCCR

20.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano găzduiește duminică, 26 martie a.c., orele 14.30, o dezbatere pe tema impactului educativ…

Sâmbătă, 18 martie 2017, seară de muzică și poezie în amintirea lui Liviu Nechita

17.03.2017

Consulatul General al Românie la Milano organizează sâmbătă, 18 martie a.c., orele 18.00, o seară de muzică și poezie în…

Participarea Consulatului General al României la Milano la Festivalul Francofoniei

14.03.2017

Luni, 13 martie a.c., țara noastră fost prezentă la Festivalul Francofoniei, organizat anul acesta de către Consulatul General al …