Actualitatea consulatului

Centrul cultural româno-italian

Pe data de 24 noiembrie 2012, a avut loc reluarea activității Centrului cultural româno-italian din Milano, prilej cu care au fost lansate primele volume ale editurii Redeviva din Milano. Manifestarea a avut loc în prezența consulului general și al unui numeros public format din cetățeni români și italieni.

Volumele prezentate: ”Repere culturale românești în Peninsulă” ( publicat cu sprijinul DRP din cadrul Guvernului României), al autoarei Violeta Popescu și ”Satul fără mămici” scris de Ingrid Beatrice Coman, au fost primite cu interes de publicul mixt. Manifestarea a fost însuflețită și de recitalul de poezii în limba română și italiană, încheindu-se într-o atmosferă apolinară cu un concert de vioară și violă. 

”Repere culturale românești în Peninsulă”, reconstruiește cadrul legăturilor româno-italiene printr-o incursiune contemporană, a prezențelor intelectuale și spirituale românești în Italia, dar și o abordare istorică și literară. Volumul este un instrument pentru cercetători și pentru cei care doresc să cunoască mai mult, o ”picătură esențială” a valorilor românești. ”Satul fără mămici” se remarcă prin modul extrem de sensibil al autoarei care redă într-un mod diferit decât cel al studiilor sociologice, situația copiilor a căror părinți se află la muncă în străinătate.

În discursul său, consulul general a încurajat activitatea Centrului și entuziasmul coordonatorilor, subliniind faptul că fără o abordare culturală și spirituală fundamentele Uniunii Europene sunt superficiale și instabile. 

Galerie foto

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Întrebări frecvente referitoare la exercitarea dreptului de vot pe data de 26 mai 2019

22.05.2019

1. Unde se poate vota în străinătate pentru Parlamentul European și pentru referendumul național? Răspuns: La…

Instrucțiuni și acte normative pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național din 26 mai 2019

22.05.2019

Biroul Electoral Central prin Decizia 72/D/14.05.2019 (Anexa 4) a stabilit proceduri privind operațiunile de votare, după…

Ambasadorul României la Milano, George Gabriel Bologan, va susține conferința”Europa, identità e prospettive”

21.05.2019

Miercuri, 22 mai 2019, ora 14.30, la Biblioteca de Științe Politice, sala de lectură a Centrului de Documentare…

Vizita de lucru a reprezentanților bisericii orodoxe și catolice române din zona lombardă, la Regione Lombardia

20.05.2019

La 20 mai a.c., la sediul Regiunii Lombardia a avut loc întâlnirea reprezentanților bisericii ortodoxe și catolice…