Fotocronică

Participarea României la MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018

 

În perioada 13-16 martie 2018 s-a desfășurat la Milano a 41-a ediție a celei mai mari expoziții internaționale dedicată instalațiilor și dotărilor civile și industriale pentru încălzire, aer condiționat, energie regenerabilă și instalatii sanitare - MCE "Mostra Convegno Expocomfort", eveniment bienal la care au expus 2.318 companii din 54 de țări.

Concomitent cu MCE, anul acesta a avut loc prima editie a BIE "Biomass Innovation Expo", manifestare dedicată tehnologiilor inovative din domeniul încalzirii pe bază de biomasă lemnoasă.

Expoziția s-a desfășurat pe o suprafață de 325.000 m.p., iar ediția din acest an a înregistrat o creștere a numărului de firme participante din Turcia, Polonia, Spania, China și India, alături de prezențe tradiționale precum Franța, Germania, Regatul Unit. Au fost prezenți peste 155.000 de profesioniști din peste 140 de țări, interesați de produsele și serviciile oferite de expozanți.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu ANEIR – Asociația Natională a Exportatorilor și Importatorilor din România, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul Consulatului României în Milano și Biroului de Promovare Economico-Comercială (BPCE) Milano.

Consulul General al ţării noastre la Milano, Adrian Georgescu, alături de Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici ai BPCE Milano, au vizitat standurile românești şi au facilitat întâlniri de afaceri pentru promovarea antreprenorilor români.

La editia actuală au expus firmele: ECOHORNET SRL, FARALCO SRL, FIBREX CO. SRL, ECOTECH CHIMICALS SRL, FILTRE AER CURAT SRL, RADOX SRL, ROCOTHERM RADIATORS SRL ȘI TERMOFARC SRL.

Standul țării noastre, conceput și realizat unitar, a marcat simbolic valorile tradiționale românești în anul Centenarului Marii Uniri, dovedindu-se extrem de atractiv pentru vizitatorii străini și italieni.

Reprezentanții companiilor românești prezente la târg au avut, încă din prima zi, întâlniri de lucru, atât cu parteneri consolidați, cât și cu noi potențiali colaboratori, în vederea cuceririi de noi piețe.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT!

09.12.2019

Vineri, 13 decembrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care o va…

Eveniment tradițional la Milano

18.11.2019

La 16 noiembrie a.c., spațiul cultural ”Fabrica del Vapore” din Milano a fost locul de desfășurare a evenimentului…

EVENIMENT LITERAR

14.10.2019

Luni, 21 octombrie a.c., ora 18.30, Consulatul General al României la Milano va găzdui întâlnirea literară care îl …

Participarea consulului general Adrian Georgescu la prezentarea de carte românească la Cremona

28.09.2019

Consulul general Adrian Georgescu a participat la manifestarea literar-istorică "Petru Ilieșu e la sua Romania, a…